Marketing
Đir

U spomen na Josipa Stanića (1940.-2003.)

veprinac_125559.jpg.axd
Foto: arhiva

Kulturno društvo Leprinac prisjetilo se danas pjesnika Josipa Stanića i poslalo nam je nekoliko video uradaka u kojima možete čuti dio njegovo opusa. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Na današnji dan 1. maja 1940. va Leprince rodil sej Josip Stanić i da je danaska živ imel bi jušto 80 let. Ni više mej nami, ma nan je pustil velu bogatiju va svojeh pjesmi i va svojeh štorijah. Jedan skroman čovek, Leprinčan, ki je za svojega živjenja napisal šest knjig od 1982. leta do 2003. leta.

Udruga Kulturno društvo Leprinac, čigov je i on bil član, njemu va spomen storila je video va ken ćete čut njegove pjesme a i videt jedan del njegovega kraja i Leprinca kega’j toliko volel.

Zahvaljujemo se od srca semi ki su sudjelovali va oven projekte a to su; Rajka Jurdana Šepić, Marija Trinajstić, Cvjetana Miletić, Vlasta Sušanj, Puhar Valter, Luka Skorić, Darinka Martinčić, Ivo Stanić, Boris Rumac i Zorica Sergo. To je samo jedan mali del onega čaj napisal Josip Stanić ali i od tega ča sej zibralo more se čut lepota živjenja va ovem kuščiće raja va ken bivamo… va suze i va smehu.

MarketingMNK Gorovo

Verujemo da ćemo kada ovo vreme Koronavirusa pasa storit još puno tega da se ono ča je napisal ne pozabi a neke najave već imamo. Osin semi, ča su se zajno odazvali našemu pozivu, zahvaljujemo i Alexu Koteviću ki nan je na kraju to se grafički obradil. Uživajte!”, stoji u priopćenju Zorice Sergo iz KD Leprinac.

Rođen je 1940. godine u Veprincu, ponad Opatije, gdje je živio i umro 2003. godine. Kao inženjer kemijske tehnologije radio je u Rafineriji nafte Rijeka. Stihove je započeo objavljivati u Rafinerijinom listu RNR, a nastavio nižući šest samostalnih pjesničkih zbirki, uglavnom na veprinačkoj čakavštini. Njegovi su stihovi tiskani u dvije antologije. Haiku je objavljivao u časopisu Vrabac/Sparrow, a uvršten je i u nekoliko antologija haiku-poezije u Hrvatskoj. Zbirka haikua Šapatom grliti more tiskana mu je 2003. godine

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top