MarketingVISIT OPATIJA
Opatija

U posljednja dva tjedna na opatijskom je području zaraženo 156 osoba

LIFT-Corona-Virus-800×450

U PGŽ-u je 301 novooboljelih, a 330 osoba je ozdravilo

U posljednja dva tjedna, od 16. veljače do 1. ožujka na opatijskom je području zaraženo 156 osoba.

Broj aktivnih slučajeva u cijeloj županiji smanjio se na 2701 a ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1286 uzoraka briseva. Taj broj čini udio od 23.41% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena sa jučerašnjim je danom utvrđeno je 189 novooboljelih osoba, 34 sa Liburnijskog područja, 25 s otoka Krka, 23 sa Crikveničko-vinodolske rivijere, 15 s otoka Raba, 12 s otoka Cresa, 2 s otoka Lošinja i 1 iz Gorskog kotara.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 168, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 83 mlađim dobnim skupinama, te 50 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 5 osoba u odnosu na jučer te iznosi 62. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 3 pacijenta, dakle isti broj pacijenata kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna cijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te današnjeg rasta hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 2.29%Screenshot 2022-03-02 160258

Nove mjere Stožera povezane su sa padom broja zaraženih

MarketingKarneval Opatija

Shodno novim podatcima Stožer civilne zaštite RH donio je odluke prema kojoj prestaje vrijediti sigurnosna mjera obveznog testiranja na COVID-19, odnosno obveznog predočenja COVID potvrde kao uvjeta za ulazak u prostore javnopravnih tijela.

Ipak, mjera ostaju ne snazi u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, tribinama u zatvorenim prostorima i sl.

Odluke koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski te prelazak preko granice su produljene do 31. ožujka.

Ublažene su pojedine mjere što se tiče javnog okupljanja i to na način da se omogućavaju okupljanje većeg broja ljudi na otvorenim prostorima, 100 umjesto 50 dok se u zatvorenim prostorima omogućava okupljanje 50 umjesto 25 osoba.

Ublaženi su i uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima koja se održavaju uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde te više nije potrebna suglasnost lokalnih stožera.

Što se tiče natjecanja na otvorenom s EU potvrdama smanjuje se ograničenje s maksimalnim brojem gledatelja i nema više ograničenja, a u zatvorenim prostorima organizira se uz maksimalno ograničenje do 50 posto popunjenosti tribina.

55555
MarketingVISIT OPATIJA

Zadnje novosti

To Top