MarketingMariner keramika
Vijesti

U PGŽ-u 184 nova slučaja zaraze koronavirusom

covid

Na području Primorsko-goranske županije danas su 184 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestila Danijela Lakošeljac, epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.  Dobra je vijest da su 264 osobe ozdravile pa je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ danas manji za 82 osobe i iznosi 2831. I dalje najveći broj novih slučajeva je s područja Grada Rijeke, a među oboljelima  je 60 posto radno aktivnog stanovništva, 11 posto studenata, 9 posto djece i učenika, a 20 posto su osobe starije od 65 godina. Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 704 testa. Dodala je da je od početka epidemije u našoj Županiji ukupno 9.816 osoba bilo pozitivno na koronavirus.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od Covid-19 je 146 pacijenata. Od tog je broja na respiratoru 18 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana  dvije su osobe, nažalost, preminule.

Zamjenica župana Marina Medarić na današnjem redovnom susretu s novinarima iznijela je podatak da je na današnji dan 88 razrednih odjeljenja s ukupno 1800 učenika u samoizolaciji, što čini 8 posto ukupne populacije učenika osnovnih i srednjih škola. Podsjetila je da će odlukom Županijskog stožera civilne zaštite od sljedećeg tjedna svi srednjoškolci prijeći na online nastavu, a najavila je mogućnost da se ista odluka tijekom ovog tjedna donese i za učenike viših razreda osnovnih škola.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top