Vijesti

U PGŽ obrađeno 2396 uzoraka, 75 pozitivnih

Covid-19 coronavirus vaccine

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 75 novooboljelih osoba, 24 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 583.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena 54 su novooboljelih osoba, sedam s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, četiri s područja Liburnije i Lošinja, te po tri s područja Gorsokg kotara i Krka. Ukupno 46 zaraženih pripada radnoj populaciji, 25 mlađim kategorijama stanovništva, a 4 su osobe starije od 65 godina.

Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 2396 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 3.13%. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 24. U KBC-u Rijeka su na respiratoru u jedinici intezivne skrbi tri osobe. Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru KBC-a Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija ponovno u laganom padu u odnosu na jučerašnji udio te iznosi 4.12%.

Izvor: Primorsko-goranska županija

55555

Zadnje novosti

To Top