Marketing
Opatija

U perivoju Angiolina otkrivena je bista poznatog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje biste Jesenjin Park

U Perivoju Angiolina otkrivena je bista poznatog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, dar veleposlanika Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvara Azimova.

Veleposlanik Azimov koji uskoro završava svoj mandat u Republici Hrvatskoj bio je čest gost Opatije te je pri jednom susretu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem rođena ideja o postavljanju biste Sergeja Jesenjina u neposrednoj blizini statue Isadore Duncan, u slavu njihove osebujne ljubavi koju su živjeli u burnim dvadesetim godinama 20. stoljeća. Autor biste je ruski kipar Aleksandr Zvjagin.

 

Zahvaljujem veleposlaniku Azimovu na izuzetnom poklonu, koji smo objeručke prihvatili. Iznimno dobri odnosi Grada Opatije i Veleposlanstva Ruske Federacije u RH urodili su i stvaranjem prijateljskih odnosa s ruskim gradom Suzdalom koji smo posjetili prošle godine i s kojim namjeravamo prijateljske odnose i formalno potvrditi. Iako nam je ova godina po svemu nažalost specifična zbog pandemije koronavirusa, već godinama dobri odnosi naših zemalja potvrđuju se i dolaskom brojnih ruskih gostiju u Opatiju, što će se, vjerujem po normalizaciji zdravstvene situacije i nastaviti, naglasio je prilikom otkrivanja biste gradonačelnik Ivo Dujmić.

 

Vrlo sam sretan što je Jesenjin danas stigao u Opatiju te želim reći da su odnosi naših dvaju naroda iznimno dobri i suradnički, a i sam sam veliki zaljubljenik u Hrvatsku. Vjerujem da će se naša dobra suradnja i nastavi kroz kulturu i turizam, naglasio je veleposlanik Anvar Azimov.

 

Marketing

U priču o slavnoj američkoj balerini okupljene je uvela Erika Špehar iz Udruženja turističkih vodiča Liburnija odjevena u Isadoru Duncan koja je u Opatiji boravila početkom 20. stoljeća te u titrajima opatijskih palmi pronašla inspiraciju za svoju koreografiju.

 

Spojeni u ljubavi i umjetnosti Isadora i Sergej ostaju tako zauvijek nerazdvojni u Opatiji. Posjetitelji će moći na licu mjesta uz biste dvaju ljubavnika osjetiti djelić opatijske povijesti kroz vođene ture o organizaciji TZ-a grada Opatija naziva „Opatijski vremeplov“.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top