MarketingMariner keramika
Vijesti

U našoj županiji 25 novooboljelih od koronavirusa

covid

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji  25 novooboljelih od koronavirusa dok je 220 osoba ozdravilo, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite. Kao i do sada, nedjeljom je obavljen manji broj testiranja te je laboratorijski obrađeno 216 uzoraka, a udio pozitivnih iznosi 12 posto. Time se, prema riječima Mićovića, nastavlja višednevni trend pada oboljelih unutar testiranih osoba, a bilježi se i značajni pad broja aktivnih slučajeva.

„Prije 14 dana taj je broj iznosio 3.309, a na današnji dan broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 1670. Županija smo koja je u samom vrhu po broju testiranja, do sada je obuhvaćeno 35 posto stanovništva PGŽ, ili u apsolutnom broju testirano je 98.993 osoba“, rekao je Mićović. Dodao je da očekuje daljnji pad broja zaraženih,  kao i hospitaliziranih osoba. Nastavlja se i cijepljenje u domovima za starije te u zdravstvenim ustanovama, a do sada je cijepljeno gotovo tisuću osoba. U drugom valu cijepit će se osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici, čim stignu nove količine cjepiva. Kako je izvijestio ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić,  trenutno je na  bolničkom liječenju 112 Covid pacijenata, te istaknuo kako je i kod njih vidljiv trend smanjenja hospitalizacija. Od navedenog broja 23 bolesnika ima teške simptome, 8 ih je na respiratoru, a 15 u jedinicama intenzivne skrbi. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti su nažalost preminule tri osobe, a bitno je reći kako dnevni podaci o hospitaliziranim i umrlim osobama uključuju i osobe iz susjednih županija koje se liječe u KBC-u.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac izrazio je sućut obiteljima poginulih u potresom pogođenim područjima te rekao da je na području Sisačko-moslavačke županije trenutno 120 osoba iz svih službi sustava civilne zaštite PGŽ, među njima i preko 40 vatrogasaca i 18  vatrogasnih vozila. Prvi tim na teren je krenuo svega nekoliko sati nakon razornog potresa, a upravo je u pripremi već treća ekipa za pomoć stradalom stanovništvu. Kako je istaknula ravnateljica Crvenog križa PGŽ Vesna Čavar na terenu je i tridesetak volontera s područja naše Županije ekipiranih i sa stručnjacima za pružanje psihološke pomoći stradalima.

MarketingMariner keramika

Pozvala je da se Crvenom križu jave sve osobe koje su pronašle smještaj na području naše Županije kako bi se mogli evidentirati i osigurati im pomoć u hrani i drugim potrepštinama. Poziv se odnosi i na osobe kojima su smještaj osigurale hotelske kuće s našeg područja, a takvih je prema informacijama TZ Kvarnera između 200 i 250 osoba. Prema riječima zamjenika načelnika Stožera Gorana Petrca na našem području moguć je prihvat većeg broja stradalnika, no većinom s terena stižu apeli da im se osigura privremeni smještaj u njihovim mjestima. Veći broj kamp kućica i kontejnera već je upućen, a u pripremi je još desetak koje će se odvesti obiteljima razrušenih domova.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top