Marketing
Kastav

U Kastvu potpisani ugovori o sufinanciranju javnih potreba za 2019. godinu

New Project (1)
Foto: Grad Kastav - Ri prsten

Potpisani ugovori o sufinanciranju javnih potreba za 2019. godinu

U Vijećnici Grada Kastva, u utorak 19.03.2019.g. održalo se potpisivanje ugovora o sufinanciranju javnih potreba u kulturi, sportu i ostalim djelatnostima za 2019. godinu. Za financiranje javnih potreba u kulturi iz Proračuna Grada Kastva izdvojeno je 450.000,00 kn, za sport 620.600,00 kn a za ostale djelatnosti 320.000,00 kn.

Organizacije civilnog društva su u svijetu postale su ravnopravan partner u provođenju programa, djelovanju prema građanima u svim područjima organizacije društva i zajednice te u provođenju javnih politika. U nekim područjima društvenog djelovanja jedini su provoditelji programa od javnog interesa. Organizacije civilnog društva brže reagiraju na potrebe okoline. Pristupaju dobrovoljno, ne prisilno. Najbolje razumiju potrebe građana svih dobnih skupina i struktura.

Danas u Hrvatskoj postoji najviše sportskih udruga (više od 10 000), pa kulturnih (više od 3600), gospodarskih (više od 3000), tehničkih (oko 2800) i socijalnih udruga (oko 1000), zatim zdravstvenih, humanitarnih, ekoloških te udruga za zaštitu djece, mladih i obitelji. Tu su i udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Financiranje i podrška udrugama siguran je temelj razvoja zajednice, zadovoljenja potreba svih skupina građana na svim područjima djelovanja i to kroz najučinkovitije i najbrže rješavanje potreba lokalne zajednice.dodjela

Marketing

Grad Kastav kontinuirano povećava izdavanja za udruge, kroz zajedničku komunikaciju i suradnju razvija programe, uvodi društvene promjene, kvalitetno reagira na potrebe društva. Bez Vašeg djelovanja društveni život bi se u potpunosti osiromašio te bi se djelovanje grada temeljilo na zadovoljenju najosnovnijih potreba. Vi dajete boju, život i vjetar krilima Kastva, zbog toga smo svi izuzetno ponosni i zahvalni.

Izvor: Grad Kastav

55555

Zadnje novosti

To Top