MarketingMariner keramika
Kastav

U Kastvu četiri nova razreda prvašića

škola školarci učenici djeca

U kastavsku Osnovnu školu “Milan Brozović” u četiri odjeljenja prvog razreda, u ponedjeljak kreće 101 prvašić

Na svečanom dočeku u dvorištu škole, u ponedjeljak 9. rujna u 18 sati, pozdravit će ih i gradonačelnik Matej Mostarac koji će im pritom zaželjeti uspješan početak školovanja i jednog sasvim drugačijeg razdoblja njihova života.

Grad Kastav i ove godine će svim učenicima 1. razreda osnovnih škola s prebivalištem na području Kastva isplatiti iznos od 200 kuna za nabavku školskog pribora, a ovaj se program u kontinuitetu provodi od 2003. godine.

Pravo na pomoć u troškovima nabavke radnih bilježnica i sufinanciranje troškova marende za učenike osnovnih škola ostvaruju učenici čiji roditelji, skrbnici ili učenik ispunjavaju socijalni uvjet, uvjet prihoda ili su djeca udomiteljskih obitelji, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Kastva. Pomoć u troškovima nabavke udžbenika za svakog učenika osnovnih škola odobrava se u iznosu od 500 kuna po školskoj godini.

MarketingMariner keramika

Grad Kastav sufinancira i liniju školskog autobusa te mjesečne karte učenicima za što se izdvaja 35 tisuća kuna. Iz Proračuna Grada Kastva financira se produženi boravak učenika u školi s 280 tisuća kuna. Izdvajaju se i sredstva za nadstandard u osnovnom školstvu, te se tako financiraju državna, županijska i međuopćinska natjecanja u iznosu od 10.000 kuna, rad socijalnog pedagoga u iznosu od 120.00 kuna, te logopeda s 60 tisuća kuna.

Financira se i program Korektivne gimnastike i preventivnih lokomotornih pregleda namijenjenih djeci školske dobi s područja Grada Kastva u iznosu od 25.000 kuna.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top