MarketingMariner keramika
Sport

U Hrvatskoj uskoro kreće nogomet na pijesku

DSC_0002

Održan prvi plenum klubova nogometa na pijesku pod HNS-om: Reprezentacija kreće spektaklom u pulskoj Areni, Umag je domaćin prvenstva Hrvatske!

Hrvatska reprezentacija bi u skoro vrijeme mogla igrati značajnu ulogu i u nogometu na pijesku. Naime, ovaj atraktivni i dinamičan sport konačno je prihvaćen u našoj kući nogometa kao dio svoje obitelji. Sedam klubova „osnivača“ smjestilo se pod krov HNS-a nakon prvog plenuma koji je u četvrtak održan u Zagrebu.

Krećemo u ozbiljan razvoj nogometa na pijesku u Hrvatskoj – složili su se inicijatori ovoga projekta nakon podrške Saveza i završnog sastanka koje je predvodio Tajnik komisije za futsal i nogomet na pijesku, Romeo Čižmešija.
Jer već za ovo ljeto, postoji zavidan plan odigravanja. Kao glavni šlager bit će spektakl u pulskoj Areni – o kojem smo ranije pisali – gdje je najavljeno da će reprezentacija Hrvatske igrati protiv Italije, Austrije i Slovenije između 23. i 25. kolovoza, skoro pa u istom terminu kada se na Lužnjikiju u Moskvi odigrava i 11. po redu FIFA Svjetsko prvenstvo, na kojem inače Portugal brani svoj drugi naslov…

DSC_0006
S druge strane, kao uvertira događajima u Areni, u Umagu, koji je već ranije poznat kao domaćin „Beach Soccera“, za sredinu je kolovoza najavljeno i prvo službeno prvenstvo Hrvatske, na kojem će i budući izbornih Vatrenih imati priliku na djelu vidjeti potencijalne kandidate pješčane inačice. U borbi za taj prvi naslov prvaka tako će sudjelovat svih sedam aktualnih klubova pod okriljem HNS-a, i to u jednokružnom sustavu po šest kola, na dva najavljena umaška turnira. A red je i da ih onda istaknemo: KNP Fusio (Zagreb), Beasal Gorovo (Opatija), KNP Varadero (Zagreb), SU Dupla kruna (Pula), KNP Umag, KNP Pješćana oluja, MNK Olmissum, (Omiš).

MarketingJadran

DSC_0001
Podsjetimo, nogomet na pijesku ili u nekom od prijevoda, plaži, korijene jasno vuče sa Copacabane, a u promociji koje su kasnije razvijali Amerikanci, ovoj igri svoj su doprinos tijekom godinama dale i brojne svjetske zvijezde, poput, Zica, Romarija, Erica Cantone… Još 1995. igralo se prvo neslužbeno svjetsko prvenstvo, a deset godina kasnije postalo je i „službeno“, pod pokroviteljstvom FIFA-e. Od ovoga ljeta, u Hrvatskoj, i pod patronatom Hrvatskog nogometnog Saveza!

Izvor: Sportnews

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top