MarketingVISIT OPATIJA
Politika

U gradsko vijeće izabrano čak 10 novih vijećnika

200489876_384874543025014_813406102759755837_n

Neva Slani predsjednica Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Grada Opatije konstituirano je jučer na sjednici u Centru Gervais izborom nove predsjednice Gradskog Vijeća Neve Slani iz Akcije mladih. Za potpredsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Vera Aničić (NL Ive Dujmića), a za potpredsjednika Dušan Kotur (SDP).

Opatijski gradski vijećnici su Alessandra Selak (SDP), Ante Štampalija (Kvarnerska inicijativa), Biljana Šuša (SDP), Dino Žigulić (Akcija mladih), Domagoj Tramontana (NL Ive Dujmića), Dušan Kotur (SDP), Igor Sablić (NL Ive Dujmića), Kristian Tončić (SDP), Marko Ćorić (HDZ), Neva Slani (Akcija mladih), Sanda Grčević (Akcija mladih), Vera Aničić (NL Ive Dujmića), Vladimir Brnečić (NL Ive Dujmića), Zorica Sergo (NL Ive Dujmića) i Đeni Hrvatin (SDP).

Za predsjednika Mandatno-imunitetne komisije izabran je Kristian Tončić (SDP), a članice su Đeni Hrvatin (SDP) i Zorica Sergo (NL Ive Dujmića).

Obzirom da mandat gradonačelnika Fernanda Kirigina  u Gradskom vijeću miruje njegova je zamjenica vijećnica Biljana Šuša.

Izabrani vijećnici NL Ive Dujmića: Ivo Dujmić i Lorena Bašan stavili su svoj mandat u mirovanje pa su njihovi zamjenici Igor Sablić i Domagoj Tramontana.

Slani: “Vijećnici, budite glas građana”

S 14 glasova ZA i jednim suzdržanim za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Neva Slani. Ona je zahvalila svim kolegama na iskazanom povjerenju i poručila:

– Budite glas građana čije ste povjerenje dobili, kvalitetan rad za dobrobit Opatije i njenih naselja naš je cilj, zadatak nam je svima biti s jedne strane komplement, a s druge korektiv izvršne vlasti i dodati našu energiju kako bismo dobili najbolje za grad i građane.

opt_vijece111

Za predsjednicu Komisije za statut poslovnik i normativnu djelatnost izabrana je Alessandra Selak, a za članove Ivan Vidaković, Stjepan Šprajc, Domagoj Tramontana i Vera Aničić.

MarketingVISIT OPATIJA

Novi gradski vijećnici su polaganjem svečane prisege obećali da će dužnost gradskog vijećnika obavljati savjesno i odgovorno, držati se Ustava, zakona i Statuta Grada Opatije te se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske i Grada Opatije.opt_vijece063

Tramontana: “Gradonačelniku i većini u vijeću nudimo ruku suradnje”

U ime kluba vijećnika NL Ive Dujmića kolegama vijećnicima se obratio Domagoj Tramontana:

– Drago mi je vidjeti nova, mlada lica koja donose novu energiju, želim naglasiti da je građanima dosta političkih prepucavanja. Mi gradonačelniku i novoj izabranoj većini nudimo ruku suradnje jer samo zajedno možemo doprinijeti razvoju grada, no to nije bianco podrška, jer ćemo biti glasna i konstruktivna oporba, ukazivat ćemo na sve propuste i na realizaciju izbornih obećanja.opt_vijece002

Kirigin: “Nadam se i vjerujem da ćete donositi konstruktivne i brze odluke u interesu građana”

Čestitavši svim vijećnicama i vijećnicima, predsjednici i potpredsjednicima Gradskog vijeća gradonačelnik Kirigin je kazao:

– Izbori su iza nas, rezultati su dosta podijeljeni, a moje je mišljenje da Opatija ne može biti podijeljena. Stavimo glave „na kup“ u realizaciji programa koji su manje-više bili slični , ne treba samo kritizirati, valja davati prijedloge i ja ću svaku inicijativu prihvatiti, analizirati i na kraju ćete vi u Gradskom vijeću odlučivati. Nalazimo se u intenzivnom i čudnom vremenu, spominje se i četvrti val pandemije, ono što smo dali gospodarstvu i našim građanima možda nas čeka i ubuduće. U LRH imamo novog vlasnika koji je voljan ulagati u grad, stoga ćemo analizirati svako ulaganje i potez, ali moramo biti konstruktivni i brzi jer prilika za razvoj je sada pred nama.

Obećali smo građanima čuvati prostor koji je načet i brinuti o našim mlađim sugrađanima tako da im omogućimo uvjete za život u Opatiji, razvoj gospodarstva i lakše rješavanje stambenog pitanja. Vrlo dobre socijalne mjere koje imamo nisu dovoljne za kvalitetan život. Nadam se i vjerujem u to da ćete donositi konstruktivne i brze odluke u interesu građana i grada, poručio je gradonačelnik Fernando Kirigin.opt_vijece039

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top