Marketing
Opatija

U Dubrovniku održana završna konferencija projekta ZWB

final-meeting1

Masovni sportski događaji i očuvanje prirode “ruku pod ruku”

 

U Dubrovniku je održana završna konferencija Eu projekta Zero Waste Blue za održiva sportska događanja, koji je financiran iz Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014 – 2020, a za cilj ima analizirati negativni utjecaj na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreaciju zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste Blue branda.

S obzirom da je jedan od ciljeva projekta produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, tzv. zelenih sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine u Italiji i Hrvatskoj, partneri su održali ukupno 10 takvih sportskih događaja prema konceptu ZWB. Grad Opatija, kao vodeći partner, organizirao je dva sportska događanja u projektu – Festival rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju u travnju 2019. i biciklističku utrku King of Učka u rujnu 2019, zajedno s brojnim uključenim dionicima. Projekte su u Dubrovniku predstavile viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić i administrativna referentica Ureda Grada Mirna Spasić. 

Osim partnera u projektu i ostalih sudionika u završnoj konferenciji sudjelovao je predstavnik Upravljačkog tijela programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (Regija Veneto) Marin Miletić koji je istaknuo da je svrha projekata koji su sudjelovali bila nastavljanje prethodno završenih projekata, prvenstveno tijekom provedbe IPA i ostalih poziva.

MarketingMNK Gorovo

Partneri na projektu omogućiti su organizatorima sportskih događanja da se upoznaju s načinom na koji mogu velike sportske manifestacije učiniti prirodno održivim, uz smanjenje količine otpada. Partneri su također istaknuli potrebu za većom inkluzijom osoba s posebnim potrebama u sportske manifestacije.

Projekt Zero Waste Blue traje od lipnja 2018. godine do studenoga 2019. godine i nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste. Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta iznosi 861.435,70 eura. Vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri na projektu su Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ART-ER agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

Stoji na web stranicama Grada Opatije

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top