MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Turizam

Turisti iz EU mogu u Hrvatsku i s jednom dozom cjepiva

medveja plaža
Foto: Smiljan Prpić

Prošli tjedan odlukom Stožera civilne zaštite državljanima zemalja Europske unije i regija članica schengenskog prostora omogućen je ulazak u Hrvatsku i ako su primili samo jednu dozu cjepiva protiv Covida-19 ako je doza primljena prije više od 22 dana u trenutku prelaska granice.

Negativan PCR test sada može biti star i 72 sata od trenutka uzimanja testa do dolaska na granicu, a za ulazak je po novome dovoljna i jedna doza cjepiva, ako je prošlo više od 22 dana od primanja prve doze cjepiva Pfizer, Moderna, Gamaleya i AstraZeneca’‘, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pri čemu je podsjetio da je Hrvatska već izdala oko 100.000 EU digitalnih potvrda te da je hrvatski granični sustav opremljen tehnologijom koja provjerava valjanost takvih potvrda.

Diljem granice postavljeno je 300 čitača potvrda što će dodatno ubrzati prelazak preko granice turistima iz Njemačke, Italije i Danske koje već izdaju digitalne certifikate.

Hrvatska je među prvim zemljama EU-a koja je krenula u uspješnu primjenu digitalnih potvrda, a u sustav bi se ovog tjedna trebala uključiti i Austrija.

MarketingModerato

300 punktova za testiranje turista diljem obale

Hrvatska turiste dočekuje s više od 300 punktova za testiranje turista, a država sufinancira antigenske testove kako bi se dodatno smanjili troškove testiranja za turiste. Ministarstvo turizma dnevno ažurira stranicu ‘Stay safe in Croatia’ gdje turisti na jednom mjestu imaju mogućnost pretražiti sve potrebne informacije za što sigurniji boravak: od pregleda epidemiološke situacije po županijama, lokacija punktova za testiranje, do definiranih kriterija prelaska granica.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top