Na sam spomen Voloskog, malog pitoreksnog mjesta nadomak Opatije nekako nas obuzme osjećaj nostalgije, osjećaj smiraja jer tu u Voloskom kao da je vrijeme stalo.
Predivan kontakt sa starinom, kamenom i pogledom na more uz malu luku gdje se je smjestila i trattoria Mandrać. Trattoria Mandrać u Voloskom otvorila je svoja vrata prije 3 mjeseca i već prvog dana oduševila brojne goste i sada u rujnu pokazuje raskoš ponude kojoj je teško odoljeti.
Volosko je već godinama poznato mjesto po izuzetno bogatoj gastronomskoj ponudi, a u to se savršeno uklopila Trattoria Mandrać.
Želja je bila s novom trattoriom utopiti se u tradiciju Voloskog, sa stilom koji ne odskače i poštiva okoliš i arhitekturu oko nas. Ekipa koja radi je željna razvoja i modernog izražaja, no s velikom željom u poštovanju tradicije, poručili su iz “Mandraća.
Vlasnici objekta su Goran Pejić kao frontmen, Lili Zubčić kao glavna domaćica i Dean Pejović kao glavni kuhar. Goran i Dean su radili u Ružmarinu skupa godinama, dok je Lili iskustvo stjecala u mnogim restoranima širom sjeverne Italije gdje je živjela 36 godina. Dean je bio šef restorana Ružmarin dugi niz godina, i kao šef stvarao je dodatna iskustva u raznim opatijskim hotelima.
Ono što nudimo u našoj trattoriji je prava tratorijska hrana: juhe i maneštre, salamini i siri, tepla foccacia s mortadelun, lignje i školjke, frigana mića riba, dobri šugi s našun paštun, bišteki i puno ljepoga slatkoga. Imamo vina iz našeg kraja, mrzle pive, likere i rakije, te kavu iz Matulja. Cilj nam je što više koristiti domaće namirnice, od naših ljudi kako bi strancima priuštili pravo tradicionalno gastronomsko iskustvo, ističu vlasnici.
Do Mandraća se nalazi i Butiga, prostor koji su otvorili partneri Ružmarin i Aura, u želji da gostima ovog dijela Voloskog daju mogućnost kupnje tradicionalnih proizvoda, od kojih mnoge mogu probati u Mandraću, te lako i kupiti nakon kušanja.
Trenutno radno vrijeme trattorie Mandrać je svakim danom od 07:30 do 23:45h.
Tekst i foto: Smiljan Prpić
Fotografijom se bavim od kad znam za sebe, a u našu rivijeru sam se zaljubio u prvi pogled.