MarketingMariner keramika
događanja

TRADICIONALNI UČKARSKI SAMANJ VRATIO SE U VELIKOM STILU

u焝arski sajam 105

U srcu Parka prirode Učka, na Poklonu, danas, u nedjelju 4. rujna, održan je tradicionalni XIV. Učkarski samanj. Uz odličnu feštu i dobro raspoloženje, više tisuća posjetitelja upoznalo se s lokalnim proizvodima, starim zanatima, autohtonim pasminama životinja, a cijeli dan uživalo se u bogatom kulturno-zabavnom i edukativnom programu uz raznovrsnu ponudu jela i pića.

 

Učkarski samanj koji se već 14 godina održava na Poklonu, ove je godine proširen i na novi Centar za posjetitelje Poklon. U Centru su se tijekom jutra odvijala predavanja i radionice te projekcija filma „Je letrika ubila štrigu“, a u poslijepodnevnim satima dječji program, odnosno igraonica društvenih igara „Eko igraonica“, dok je na terasi Planinskog bara posjetitelje zabavljala grupa Kantriders.

 

Na glavnoj pozornici posjetitelji su mogli vidjeti i poslušati nastupe KUD-a Matulji, Klape Baladur, Folklornog društva Pazin i MPZ Štorija, a predstavili su se i učenici područnih škola Veprinac i Ičići, kao i Udruga Tinta 910, koja je proglasila pobjednike njihovog literarnog natječaja. Posjetitelje je kroz program vodio Mario Lipovšek – Battifiaca, a zatvaranje povratničkog samnja pripalo je popularnim Gustafima.

  1. UckarskiSajam_007

Na preko pedeset prodajnih štandova predstavila su se obiteljska gospodarstva, poljoprivredne zadruge, male tvrtke i obrti sa svojim proizvodima, među kojima su se našli eko certificirani sir i piva, pršuti, maslinovo ulje, rakije i likeri, proizvodi od vune i drva masline, med, domaći gin, maslinovo i aromatično ulje, proizvodi od brinja, meda, veprine, ljekovitog bilja, voće, džemovi, slastice, prirodna kozmetika…

 

Nakon dvije godine pauze, Učkarski samanj vratio se u prepoznatljivom, tradicionalnom obliku te je još jednom posjetiteljima s Kvarnera, iz Istre i ostatka Hrvatske te stranim turistima prezentirao potrebu za njegovanjem tradicije ovog kraja, kao i potrebu očuvanja prirode i malih lokalnih

gospodarstava.

UckarskiSajam_004

 

 

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top