MarketingMariner keramika
Lovran

Tradicionalni posjet predstavnika Liburnije zbratimljenom Castelu San Pietro Terme

IMG_20210911_183902-2048×1536

Predstavnici Grada Opatije, Općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga ovoga su vikenda boravili na tradicionalnim sportskim i gastronomskim manifestacijama talijanskog grada Castel San Pietro Terme s kojim su općine i Grad Opatija zbratimljeni već 38 godina.

Nakon što je prošle godine, zbog epidemioloških uvjeta, organizacija poznate Carrere izostala, ove je godine održana uz manji broj gledatelja, poštujući epidemiološke mjere za organizirano okupljanje na otvorenome. Podsjetimo, Carrera je utrka posebno dizajniranih bolida na četiri kola, koji se kreću glavnom ulicom, uz pomoć guranja nekoliko članova ekipe.

Uoči tradicionalne sportske manifestacije održan je sastanak gradonačelnika Fausta Tintija sa zamjenicom gradonačelnika Opatije Kristinom Đukić i predsjednicima općinskih vijeća Mošćeničke Drage i Matulja, Lucianom Sterle i Slobodanom Juračićem te zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Lovrana Branislavom Petkovićem.

Tijekom susreta zamjenica Đukić naglasila je interes Grada Opatije za primjerima dobre prakse u različitim područjima djelovanja lokalne zajednice Castela, koji se mogu adekvatno primijeniti na području Opatije i Liburnije. Posebno ističemo želju za budućom projektnom suradnjom te želju za ciljanom razmjenom naših građana koji djeluju u području turizma, kulture i gospodarstva, zaključila je Đukić.

MarketingMariner keramika

Gradonačelnik Tinti zahvalio je gostima na dolasku i potpori te sudjelovanju na lokalnim manifestacijama koje se ponovno mogu održavati na otvorenome. Sastanak u gradskoj vijećnici bio je i prilika za spomen na preminulog počasnog građanina Castel San Pietro Terme, nekadašnjeg predsjednika Zajednica općina Opatija – Vinka Surinu.

Izvor: Grad Opatija

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top