MarketingMuzej turizma
Lovran

Toni Družeta: “Zalagat ću se dovršetak sportske dvorane, izgradnju marine, uređenje Starog grada i projekt izgradnje komunalne luke”

Toni Družeta

Predstavljanje projekata po mjesnim odborima u mojoj kandidaturi za načelnika Općine Lovran, nastavljam na području mjesnog odbora Rezine koji obuhvaća istoimeno naselje Rezine, prostor Labinskog, Peharova, Starog grada, trga Slobode, „novih zgrada“, Kalvarije, Brajdica i Zaheja.

Jedan od prioriteta mog mandata svakako će biti dovršetak SPORTSKE DVORANE na Kamenjaru koja svoj završetak čeka već više od 30 godina. Krajem osamdesetih godina točnije 1987.godine srušen je „Partizan“ u centru Lovrana i dvorana na Kamenjaru trebala je biti zamjena. No…nije se realizirala…još.

Naselje Rezine svakako zaslužuje DJEČJE IGRALIŠTE, a dotrajalo igralište u krugu osnovne škole vapi za obnovom ili zamjenom. Svaki naš „kvart“ treba imati mjesto za naše najmlađe, u tome ću se zalagati u svom mandatu.

Posljednjih godina veliki problem je područje između Kamenjara i naselja Zaheji na kojem se odvija djelatnost prodaje građevinskog materijala, gdje građevinski strojevi stvaraju buku i prašinu od koje pate Zahejčani ali i drugi naši mještani. Toj djelatnosti nije mjesto u tako urbaniziranom djelu naše općine, potrebno je pronaći alternativnu lokaciju.

Naš STARI GRAD koji je dio identiteta svih Lovranaca, zaslužuje da ga se pod hitno uredi, revitalizira. Popločenje kamenom, a kabeli sa fasada i krovova pod zemlju.

Da moji projekti neće biti samo na kopnu, potvrđuje projekt IZGRADNJE MARINE odnosno luke nautičkog turizma. Kroz posljednje izmjene i dopune Prostornog plana Općine Lovran „markicu“ marine pomakli smo južnije u prostor između „Štangera“ i Medveje. Naravno da Općina taj projekt ne može sama financirati, ali uz učešće države ili vanjskog/stranog investitora svakako je moguće i ostvarivo.

Projekt NOVE KOMUNALNE LUKE podržavati ću i dalje te tražiti da prednost  za „dobivanje“ vezova imaju naši mještani. Izgradnjom nove komunalne luke, zalagati ću se da naš „mandrać“ postane SPORTSKA LUKA za jedrilice i tradicijske brodice. Lovran je općina na moru, a naše „morske“ udruge nemaju adekvatan prostor za djelovanje. Ribolovci „Zubatca“, jedriličari „Istre“ i brodograditeji „Lantine“ veliki su promotori našeg Lovrana i zaslužuju prostor za svoje aktivnosti i rad sa mladima.

MarketingModerato

A naš MUL? Moramo ga osloboditi od automobila, to mora biti pješačka zona, naročito u ljetnim mjesecima, kada cijeli Lovran živi od turizma i za turizam.

Izjavio je Toni Družeta, kandidat za načelnika Općine Lovran.

Press konferenciju možete vidjeti OVDJE

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top