Opatija

Tko su novi vlasnici LRH?

larssen
izvor: kult plave kamenice

Vijest da je hotelska grupacija Liburnija Riviera Hoteli dobila nove vlasnike prilično je uzbudila opatijske duhove

Društvene mreže su preplavili komentari o navedenoj transakciji te su se povele mnoge rasprave o novim vlasnicima. Vrijeme je da se malo zagrebe ispod površine i upozna širi kontekst.

Kako piše Kult Plave kamenice, novi većinski vlasnik hotelske grupacije LRH postala je obitelj Lurssen. Riječ je o poznatim njemačkim brodograditeljima iz Bremena. Dugo vremena bili su vojni kontraktori, a onda su se 80-tih godina počeli fokusirati na izgradnju luksuznih jahti koje predstavljaju statusni simbol među bogatim jahtašima.

Njihove jahte Coral Island i Limitless koje datiraju s početka devedesetih osigurale su ovoj brodograditeljskoj obitelji s preko 100 godina dugom tradicijom, planetarnu slavu. Njihove jahte odlikuje kvaliteta proizvodnje i jedinstven dizajn.

Ova se obitelj već počela baviti hotelskim biznisom u Beču a kupnja LRH im je prva investicija u Hrvatskoj. Cijena za koju je obitelj Lurssen kupila većinski paket dionica nije objavljena.

U nove vlasnike se polažu velike nade da će pravilnim pristupom i adekvatnim konceptom osnažiti LRH kako bi se vratila na pijedestal opatijskog turizma gdje, zasigurno, pripada.

Dilbar jahta

Dilbar je super-yachta izgrađena 2015. trenutno 4 po dužini na svijetu.

55555

Zadnje novosti

To Top