MarketingMuzej turizma
Matulji

Tiskovna konferencija nezavisne kandidatkinje za načelnicu Eni Šebalj

Fotografija-Tiskovna-Za mlade-Eni Šebalj
foto: Eni Šebalj

Dana 26.03.2021. nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Matulji, Eni Šebalj, zajedno s kandidatima svoje nezavisne liste, Nikolinom Kovačić, Arsenom Sušanj i Elvisom Kuharićem, održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavila Program za mlade.

Priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

“Kroz dosadašnji rad u općinskoj upravi pokazala sam da su mi programi koji podižu kvalitetu života kompletne zajednice izuzetno bitni, a s takvim programima planiram nastaviti i dalje. Vrijeme u kojem trenutno živimo, obilježeno pandemijom koja je okrenula svijet ‘naglavačke’, dovela je do toga da su uvjeti zapošljavanja sve složeniji, pogotovo za mlade ljude koji tek kreću na tržište rada, koji se svakao žele zaposliti i time ostvariti mogućnost za rješavanje
stambenog pitanja i zasnivanja obitelji. Kada govorim o mladima onda mislim na sve one od 18-30 godina na koje se često zaboravlja u programima. Nakon niza razgovora s gospodarstvenicima, koji osim dugogodišnjeg poslovnog iskustva imaju izraženu i društveno odgovornu komponentu, došla sam do zaključka da novo poslovno okruženje u kojem se nalazimo iziskuje i drugačiji pristup što je bio motiv uvrštenja i dviju konkretnih mjere za poticanje zapošljavanja mladih ljudi.

vlcsnap-2021-03-27-12h48m57s339
Prva je jednokratna potpora tvrtkama u visini od 5.000 kn za prvo zapošljavanje mladih s područja Općine Matulji na minimalno godinu dana, a druga potpora je za početak poslovanja u iznosu od 24.000 kn kroz period od 12 mjeseci, koja se odnosi za sve pa tako i mlade koji po prvi put kreću u samozapošljavanje i pokreću vlastiti posao. Također, moramo misliti i na izvrsnost, stoga mi je u planu uvođenje stipendija za doktorske studije. Iz iskustva kao roditelj troje djece, danas već mladih odraslih ljudi, znam koliko je svima važno da nam mladi ostanu živjeti i raditi ovdje na području naše Općine ili barem Županije. Zato je moj cilj osigurati mladima stanove za najam po povoljnim cijenama koje ćemo sagraditi preuređenjem prostora koji su u vlasništvu Općine Matulji, a koji se ne koriste i time nastaviti kontinuitet mog dosadašnjeg rada.
Ovo je put da mladima osiguramo mogućnost za osamostaljenje te da poboljšamo demografsku sliku u mjestima gornjeg područja naše Općine čiji potencijal može biti u potpunosti ostvaren jedino povećanjem broja stanovnika. Osim prenamjene postojećih objekata, drugi cilj mog programa je izgradnja POS stanova za mlade na zemljištu Općine Matulji sredstvima APN-a kako bi mladi što jeftinije došli do vlastitog stana i ostali trajno živjeti ovdje u našoj Općini. Cilj mi je i dodatno unaprijediti rad općinske uprave i učiniti je dostupnijom, pogotovo mladima kroz digitalno zaprimanje svih dokumenata i mogućnost praćenja predmeta kod pojedinih službenika. Jedan od ciljeva je i uključenje mladih osoba u sva
općinska tijela, ali i procese odlučivanja, iz tog razloga na mojoj listi za Općinsko vijeće su i mladi ljudi koje ravnopravno želim uključiti u donošenje svih odluka. U programu, koji ćemo predstaviti na narednim konferencijama, smo predvidjeli i niz novih programa za obitelji i djecu, od onih najmlađih do srednjoškolaca.”

MarketingMariner keramika

Stoji u priopćenju Eni Šebalj, nezavisne kandidatkinje za načelnicu Općine Matulji

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top