MarketingJadran
Crna kronika

Tijekom prošlih tjedan dana 34 osobe u PGŽ prekršile izolaciju

foto fiuman policija

Tijekom prošlih tjedan dana, od 5. do 12. ožujka,  na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirane su 34 osobe koje su prekršile određenu im mjeru samoizolacije poradi zaraze virusom Covid-19.

Riječ je o 22 hrvatska i 12 stranih državljana. Spomenuti stranci iz Italije, Francuske, Njemačke,  Slovenije i Švicarske su zatečeni na graničnim prijelazima Brod na Kupi, Pasjak i Rupa, dok je jedan državljanin Bosne i Hercegovine zatečen i u šalter sali Policijske uprave u Rijeci. Poradi obavljanja upravnih poslova, u Rijeci su zatečena i tri hrvatska državljana, a po jedan Hrvat i u policijskoj postaji u Malom Lošinju te u Opatiji.

U Cresu i u Malom Lošinju je u prometu, kao i na dvije lokacije u Rijeci, policijska ophodnja tijekom nadzora zatekla pet hrvatskih državljana koji nisu poštivali određenu im mjeru već su napustili mjesto samoizolacije. Sukladno provedbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim navedenim prekršiteljima su uručeni prekršajni nalozi koji su novčano sankcionirani s osam tisuća kuna te s dodatnih 500 kuna troškova postupka.

U Kastvu je pak u nedjelju, 7. ožujka, 58-godišnji hrvatski državljanin izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Upravljao je osobnim vozilom i pri tome na semaforu oštetio drugo osobno vozilo u vrijeme dok je trebao biti u određenoj mu samoizolaciji pa je osim prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, prekršajno sankcioniran i prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uz navedene prekršitelje, u subotu, 6. ožujka na graničnom prijelazu Pasjak, zatečeno je dvoje slovenskih državljana koji su krivotvorili PCR test za prijelaz državne granice te su po završetku postupanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprave.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top