MarketingMNK Gorovo
Turizam

Tijekom adventa očekuje se rast turističkog prometa

ošćenička draga camping.hr
foto: camping.hr

Prema informacijama prikupljenim od strane sustava turističkih zajednica, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, na razini cijele Hrvatske, očekuje se rast turističkog prometa od 10-ak % u odnosu na isto razdoblje lani.

Prošle godine Hrvatska je tijekom „udarnih“ desetak blagdanskih dana koji omogućuju spajanje dvaju „produženih“ vikenda (od 22. prosinca 2017. do 2. siječnja 2018.) zabilježila 154.000 turističkih dolazaka te 419.000 noćenja, dok se tijekom ovogodišnjeg usporedivog razdoblja (od 21. prosinca 2018. do 1. siječnja 2019.) očekuje 10-ak posto bolji rezultat, što znači više od 170.000 dolazaka te više od 460.000 noćenja. Ovakav rezultat popratit će i proporcionalno bolja popunjenost smještajnih objekata.

„Osim najboljeg europskog adventa u Zagrebu, u brojnim destinacijama diljem Hrvatske očekuje se bogat i raznolik program te sam siguran da ćemo ovu godinu zaokružiti na najbolji mogući način. Vjerujem da će to biti odličan zamašnjak i za početak sljedeće turističke godine u koju ulazimo s rekordnim najavama od preko milijardu eura investicija u turizmu“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

„Navedeni pokazatelji potvrđuju kako je Hrvatska uspješna u afirmaciji turističkih proizvoda koji nisu vezani uz ljetne mjesece što je korak naprijed prema postizanju ravnomjernije godišnje, ali i prostorne distribucije turističkog prometa“, smatra direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako je unazad nekoliko godina upravo to strateški prioritet HTZ-a.

MarketingMNK Gorovo

Tijekom adventskog razdoblja, kao i čitavog prosinca, najposjećenija turistička destinacija ostaje grad Zagreb, na koji otpada približno trećina svih u Hrvatskoj ostvarenih dolazaka, kao i četvrtina ukupnih nacionalnih noćenja, čime naš glavni grad opravdava titulu najbolje adventske destinacije Europe koju je osvojio tri godine za redom kako doznajemo na stranicama htz.hr.

Nakon Zagreba, tijekom božićno-novogodišnjeg razdoblja najviše turista očekuju jadranske destinacije na području Istre i Kvarnera, kao i Splita te Zadra. Na „kontinentu“, najviše turista, izuzmemo li Zagreb, očekuju destinacije Krapinsko-zagorske, Međimurske i Karlovačke županije, dok na istoku naše zemlje prednjači Osijek.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top