MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Turizam

Tijekom 5 mjeseci u Hrvatskoj ostvareno 3,9 milijuna noćenja turista

turisti
Foto: Smiljan Prpić

28. svibnja prvi put premašena brojka od 100.000 turista u zemlji

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je od siječnja do kraja svibnja ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 3,9 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 42 posto u dolascima i 38 posto u noćenjima.

Od ukupnih dolazaka i noćenja inozemni turisti ostvarili su više od 516.000 dolazaka i 2,5 milijuna noćenja. Promatrajući samo svibanj, u navedenom je mjesecu ostvareno 451.000 dolazaka i 1,9 milijuna noćenja, što u odnosu na svibanj prošle godine predstavlja rast od 412 posto u dolascima i 256 posto u noćenjima. Pritom su inozemni gosti ostvarili više od 312.000 dolazaka i više od 1,5 milijuna noćenja.

Dosadašnja realizacija turističkog prometa pokazuje kako je Hrvatska na mnogim tržištima pozicionirana kao sigurna, kvalitetna i dobro pripremljena destinacija. Trenutno u našoj zemlji dnevno boravi više od 100.000 turista, a prvi smo put tu brojku u ovoj godini premašili u petak, 28. svibnja. Sada smo kalendarski ušli u mjesec lipanj u kojem očekujemo daljnje jačanje turističkog prometa, dok najveći broj turista očekujemo u glavnim ljetnim mjesecima srpnju i kolovozu za koje imamo vrlo dobre najave“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, pozvavši sve na daljnje pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

MarketingMuzej turizma

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top