MarketingMariner keramika
Nekategorizirano

Testiranje na COVID-19 se seli na parkiralište bivšeg hotela Zagreb

STOŽER OPATIJA

 

Od četvrtka 26. studenog 2020. testiranje na COVID-19 za sve žitelje Liburnije seli na novu, znatno primjereniju lokaciju, na parkiralište bivšeg hotela Zagreb. Povodom toga danas se održala i presica za novinare kojoj je prisutvovao i naš sveprisutni reporter s terena Smiljan Prpić

– Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli u procesu traženja nove lokacije i preseljenja na nju: U prvom redu upravi LRH d.d. koja je ustupila prostor bivšeg hotela Zagreb koji je vrlo pristupačan za sve građane pa tako i za teže pokretljive osobe. Hvala i tvrtki Opatija 21 d.o.o. kao i Parkovima d.o.o koji su nam pomogli adekvatno urediti prostor. Grad Opatija, odnosno gradski Stožer civilne zaštite preuzeli su na sebe tehnički dio preseljenja, sve u dogovoru s ispostavom NZZJZ-a, odnosno epidemiološkom službom kako bi sve bilo organizirano po pravilima struke. Zahvaljujem i Općini Matulji koja je potpomogla organizaciju rada nabavkom redomata s kojeg će građani moći podići svoj redni broj za testiranje. Na mjestu testiranja i dalje ostaju epidemiološki zaštitari koji brinu da sve prođe u što sigurnijim okolnostima za sve sudionike procesa testiranja te i njima zahvaljujem na angažmanu, naglasila je zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera Civilne zaštite Grada Opatije Vera Aničić na današnjoj konferenciji za novinare.

– Rado smo se odazvali pozivu za suradnju jer će se ovako značajno ubrzati proces testiranja i pomoći u radu djelatnicima NZZJZ-a. LRH d.d. i ranije su donirali 1,3 milijuna kuna NZZJZ PGŽ za nabavu uređaja za izolaciju RNA i reagense za detekciju virusa Covid 19, što je omogućilo najsigurniju dijagnostiku svim građanima i gostima Opatije. Važno je da budemo odgovorni svi zajedno kako bismo lakše prebrodili ovu pandemiju. Očekujemo da će za vrijeme blagdana brojni posjetitelji doći u Opatiju, naši dragi gosti koji su se odvažili unatoč situaciji, boravit će u našim hotelima, stoga ostanimo odgovorni, a mi smo na raspolaganju zajednici, istaknula je članica Uprave LRH d.d. Barbara Mesić.

Voditelj ispostave NZZJZ Opatija Anton Milohanić objasnio je proces testiranja. Testiranje se i dalje odvija svakoga radnog dana od 8,00 do 10,00 sati. Riječ je o varijanti drive in-a. Na testiranje će ljudi moći doći automobilom, uzeti broj na redomatu, parkirati i čekati u svom automobilu. Čekat će svoj broj na redomatu i tada pristupiti testiranju. Ako se radi o starijim i teško pokretnim osobama djelatnici NZZJZ-a dolaze do osobe. Naravno, na testiranje se može doći i pješice te čekati svoj red. Ova nova lokacija je izuzetno dobra, a ujedno značajno rasterećuje prostor opatijskog Doma zdravlja, naglasio je Milohanić.

Epidemiolog NZZJZ – ispostave Opatija Mario Sušanj iznio je statistiku o oboljelima na području Liburnije od početka epidemije. U PGŽ je od 26. veljače ove godine do danas ukupno registrirano 6127 oboljelih, na području 4 liburnijske općine od 15. ožujka njih 631, što je 10,2 % ukupno oboljelih u PGŽ. Na području Grada Opatije u istom razdoblju zabilježene su 234 zaražene osobe te još 10 turista.

MarketingMariner keramika

Ostanimo i dalje jednako odgovorni, pridržavajmo se svi zajedno zadanih mjera, koje su trenutno i postrožene. Moramo što bezbolnije proći kroz predstojeću zimu. Hvala svim građanima koji svojom odgovornošću doprinose borbi s pandemijom, zaključila je zamjenica Aničić

STOŽER CIVILNE 4

STOŽER CIVILNE 3

STOŽER CIVILNE 2

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top