MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA
Opatija

Talijanski bend rasplesao Malu ljetnu pozornicu

jerry-ricks-opatija-2

Kad ti ispred bine plešu i stari i mladi znači da si napravio sjajan posao, a upravo je to pošlo za rukom jučerašnjem talijanskom bandu Charlie And The Superbad News (The James Brown Project) koji su uspjeli rasplesti Malu ljetnu pozornicu

Svevremenski hitova Jamesa Browna uz nekoliko blues standarda sjajno su legli publici koja je gotovo do posljednje stolice. I mjesta na zidićima, ispunila su malu scenu i pritom napravila vrhunsku atmosferu.

Sjajan band, odličan pjevač i showman tijekom dva sata svirke pokazali su kako se baštini naslijeđe kuma funka. No, uz funk guštalo se i u punokrvnom bluesu uz domaće snage iz benda Tree For The Stars. Michael Landau, Josh Smith, Steve Lukather i John Mayer našli su se na repertoaru premijernog nastupa sjajnih glazbenika predvođenih bubnjarem Edijem Lazarićem jr., basistom Vedranom Ružićem i gitaristima Filipom Roginom i Brunom Krnetićem.

Sama završnica ovogodišnjeg festivala održat će se na mjestu gdje je i sve počelo odnosno u Kastvu 29. i 30. srpnja, gdje svakako treba izdvojiti nastup Johnnyja Rawlsa, bluesmana iz Mississippija čija karijera se proteže na preko 50 godina, a dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u svijetu bluesa. Tu je i Kyla Brox Band predvođen fantastičnom pjevačicom Kylom Brox za koju engleski tisak piše da spada među najbolje što Velika Britanija trenutno može ponuditi u tom fahu.

Sekou Kouyate je posebna priča – radi se o jednom od najvećih afričkih instrumentalista, afričkom Jimiju Hendrixu i istinskoj zvijezdi svjetske world – music scene čija je glazba duboko ukorijenjena u afričku tradicijsku glazbu koju Sekou fuzionira s bluesom, funkom, soulom pa čak i klasičnom glazbom. Talijanski Lovesick Duo primjer je kako je moguće napraviti karijeru i u pandemijskim uvjetima. Oni su se svojim americana glazbenim izričajem probili objavivši veliki broj kućnih video uradaka koji su se poput požara raširili internetom i priskrbili im zavidan broj nastupa diljem Europe.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Naredna dva dana rezervirajte za Jerry Ricks Blues Festival. Ulaz je slobodan, a vrhunski glazbeni doživljaj zagarantiran.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top