Kastav

Svjetski fitness trend osvojio je Kastav i stigao na HTV

piloxing
foto: facebook.com/ivonapiloxing

Piloxing, fitness trend koji je osvojio svijet u kratkom roku, je kombinacija boksa, stajaćeg pilatesa i plesa koja troši i do 900 kcal po satu.

Vrlo je dinamičan, zabavan i učinkovit. Osnivačica je Šveđanka Viveca Jansen, Master pilates trenerica, a pritom i profesionalna plesačica. Piloxing je poseban i razlikuje se od ostalih programa po mnogo čemu, već samim time što se kombiniraju tri različita segmenta kroz koja se aktivira cijelo tijelo.

Sastoji se od pilatesa koji predstavlja bazu, kontrolu i balans tijela, boksa koji predstavlja dinamičnost, snagu, eksplozivnost i energičnost, a ples sve zajedno u kontinuitetu povezuje, ali bez pauze.

Piloxing se odnedavno može trenirati i u ženskom fitness studio „Jump in by Ivona“. U ovom se kastavskom fitness studiju, osim klasičnog Piloxinga može probati i Piloxing barre program.

Dio vježbi u ovom programu izvodi se uz baletnu prečku, a neke u prostoru ili na prostirci. Istodobno se učvršćuju mišići, osvještava ljepota pokreta i tijelo postaje elastičnije.

Ivona Butković inače je i master trenerica ove discipline što znači da je zadužena za edukaciju novih Piloxing instruktora.

Piloxing barre sat na Kastvu nedavno je snimila i HTV-ova emisija Dobro jutro Hrvatska, a kako je bilo možete pogledati na ovom videu:

https://www.facebook.com/jumpinwithivona/videos/2338293103069816/

55555

Zadnje novosti

To Top