MarketingMariner keramika
Opatija

Svjetski dan voda u Opatiji

20220322_111950-2048×1152

Svjetski je dan voda, 22. ožujka, u Opatiji obilježen akcijom i ekološkom edukacijom za djecu u organizaciji Liburnijskih voda i osnovnih škola “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija i “Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji.

Osnovnoškolci su u more bacili 13 800 kuglica s efektima mikroorganizama povodom 138 godina postojanja vodoopskrbe i odvodnje na području Liburnije i zaleđa. Za materijal se pobrinula tvrtka “Efektivni mikroorganizam originalna tehnologija” iz Rijeke.

– Ovo je četvrta ovakva akcija u povodu Svjetskoga dana voda. Nakon onih održanih u Ičićima, Voloskom i Lovranu danas se susrećemo na opatijskom Portiću. Efektivni mikroorganizmi se sastoje od otopine 80-ak raznih mikrobnih skupina, uglavnom fotosintetskih bakterija i bakterija mlječnih kiselina. Uz druge prirodne mikroorganizme ovi sastojci dovode stanište u prirodnu ravnotežu, kazao je direktor Liburnijskih voda Ervino Mrak.

Kuglice od efektivnih mikroorganizama, potpuno prirodni proizvod, djeca su uz dodatak gline sama oblikovala u svojim školama, što im je pružilo dodatnu ekološku edukaciju, ali i još veću predanost akciji u kojoj će 13 800 kuglica očistiti više od 13 800 četvornih metara morskoga dna.

MarketingMariner keramika

Svjetski dan voda obilježen je i ispred opatijskog Mrkata, gdje su članovi Udruge Žmergo, Društva “Naša djeca” Opatija i vijećnici 13. saziva Dječjeg gradskog vijeća organizirali promotivni štand u okviru projekta DOM (Djeca održavaju more) čistoga FLAG-a te informirali sugrađane o važnosti očuvanja voda. Posjetitelji štanda mogli su zaigrati kviz o svjetskim vodama i morima te ostaviti svoj otisak ruke uz poruku o važnosti štednje vode.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top