MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Švicarska kuća u parku Angiolina u Opatiji dobiva novi sadržaj

švicarska kuća

Švicarska kuća smještenu u Parku Angiolina do nedavno je bila u funkciji Hrvatskog muzeja turizma

Grad Opatija će Švicarsku kuću predati na upravljanje Festivalu Opatija. Na jučerašnjem operativnom sastanku gradonačelnika Ive Dujmića na kojem su bili prisutni direktor Parkova Raul Degano i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković dogovoreni su prvi koraci u realizaciji ovog projekta. Osim u Villi Angiolini i Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Hrvatski muzej turizma djelovao je u Švicarskoj kući. Prije šest mjeseci zbog nemogućnost financiranja troškova prostora te velikog pada posjetitelja, odlučeno je da HMT više neće izlagati u toj zgradi.

Kuća je u vlasništvu tvrtke Parkovi d.o.o., koja će sklopiti ugovor s Festivalom Opatija te će se definirati detalji suradnje. Festival Opatija će osmisliti prigodne programe koji će se održavati u ovom atraktivnom prostoru.

Smještena na romantičnom mjestu u neposrednoj blizini Ville Angioline, “Švicarska kuća” koristila se nekada kao kuća za vrtlara koji se brinuo o parku Vile Angioline. Ime je prema nekim pričama dobila zbog toga što koso krovište podsjeća na švicarsku alpsku arhitekturu. Cijeli kompleks koji osim vrtlarove kuće uključuje i staklenike, i spremište za kočije datira iz razdoblja od 1845. do 1860. godine.

Marketing

 

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top