MarketingMariner keramika
Vijesti

Svi su uživali proteklog vikenda na Platku

IMG_0214

London je jučer bio središte dva velika sportska događanja, a Platak je dva dana bio središte bogatog programa i zanimljivih aktivnosti, jer je pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ , u suradnji sa PD Kamenjak Rijeka i DŠR Kvarner, pripremio itekako zanimljiv program.

Sve je započelo u subotu odličnim program planinarenja koji je organizator realizirao u suradnji sa PD Kamenjak Rijeka.  Planinarski pohod  na ruti Platak – Sleme – Treska – Platak, a kojeg je predvodio stručni vodič, planinare je proveo srednje teškom stazom u trajanju od cca 3 sata. Dobro raspoložena kolona rutu je savladala sa zadovoljstvom, spojivši tako aktivnost kojom planinari podižu svoju tjelesnu spremu i uživanje u prekrasnoj prirodi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U suradnji sa DŠR Kvarner bogat je program bio pripremljen i za subotu te nedjelju, a sunčani vikend uz ugodnu temperaturu privukao je ljubitelje životinja i kućnih ljubimaca na prvo izdanje Vau vau lica Platka u subotu, dok je nedjelja bila rezervirana za odmor i opuštanje uz Zen licu Platka. Cjelokupni program održao se ispred Velikog doma na Platku. U ranim subotnjim satima započela je vođena KRAS canihike tura kružnom stazom oko Slemena, a zatim i natjecanje canicross – trail discipline u kojoj se trči zajedno a psima. Prvo mjesto osvojila je Sanja Žuljević, kineziologinja, javnosti poznata kao trenerica u popularnom televizijskom showu „Život na vagi“ i njezin pas Bali. Osvojenu nagradu, 15kg Profine hrane, donirala je Skloništu za nezbirnute životinje u Liču, koje je došlo u goste sa tri psa, a posjetitelji su psiće cijelog dana šetali na veliko zadovvljstvo umiljatih ljubimaca. U HOP prezentacijskom i edukacijskom kutku dreser, nutricionist i veterinar odgovaralu su na pitanja vlasnika o ishrani, zdravlju i odgoju pasa, a posjetitelji su mogli vidjeti zanimljivu demonstraciju napada i obrane od pasa, upoznati potražne pse Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i saznati kako izgleda agilitiy trening Agility kluba Adriatica. Najmlađi su uživali u čitaonici KRAS-ove slikovnice „Izgubljeni Flegi“ te origami radionici i druženju s maskotom Platko.

Nedjelja je ponudila Zen lice Platka u kojem je moglo sudjelovati četrdeset najbrže prijavljenih sudionika koji su na livadi iznad Malog doma na Platku pronašli svoju oazu mira. Sve je započelo jogom smijeha koja je svih razbudila i dobro nasmijala, a nakon toga su uslijedile Hatha i Yin joga koje smiruju i revitaliziraju um i tijelo. Sudionici su iskoristili malu pauzu od vježbanja prateći predavanje na temu „Život u skladu s prirodom“ ,nakon čega su  uživali u panoramskoj vožnji žičarom i nezaboravnom pogledu na Kvarner. Poslijepodni dio programa nastavio se Do in vježbama pokretanja energije, a završio je Zvučnom gong te Šumskom kupkom koje smiruju živčani sustav i duboko opuštaju. Cijeli projekt ne bi bio moguć bez velikog broja volontera kojim se organizatori od srca zahvaljuju te najavljuju Sportsko i Vertikalno lice Platka za kraj kolovoza.

Nedjeljnim programom stavljena je točka na još jedna uspješan festivalski vikend, a već onaj naredni donosi još atraktivnih programa, jer će festival i na more te će se tako još jednom spojiti zeleno – plave boje ove popularne manifestacije.

Photo: arhiva Festival sportske rekreacije

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top