Marketing
Sport

Svi na Platak, 8. rujna 2019!

DSC03509

Brojne aktivnosti i Mario Mlinarić kao jamstva odličnog eventa

Sve je spremno za završetak ljetne sezone na Platku, a njega će obilježiti “Ljeto na platku – Summer sport games”, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život koje okuplja brojne sudionike i isto tako veliki broj posjetitelja, a sve u suradnji sa HOO i s povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju “Gorovo”, 8. će rujna na Platku sadržaj za sebe moći pronaći svi oni kojima ova destinacija bude odabir te nedjelje.

Sve počinje već od 9 sati ujutro kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori manifestacija, krenut će aktivan dan u prirodi. Tako će u 10:15 sati, u organizaciji BK Grobnik krenuti obiteljska biciklijada na relaciji Platak – Suho – Platak, u dužini od 20 km i srednje težine, a u 10:30 kreće, u organizaciji KŠR Gorovo, nordijsko hodanje i pješačenje i to na 4 rute: 1. srednje teška staza u trajanju hodanja cca. 2 h i to na relaciji Platak – Radeševo – Platak, 2. lagana staza kretanja trim stazom i u trajanju od cca. 45 min., 3. ruta je ona lagana u dužini od 4 km i organizirana je za osobe s invaliditetom, dok je 4. ruta namijenjena “ploggerima”- sudionicima koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. Ta je ruta u dužini od cca. 4 km.

U 10:40 započet će brojni turniri pod nazivom “Cup Platka” namijenjeni raznim generacijama te će svatko pronaći nešto za sebe. Tako zainteresirani mogu sudjelovati u turniru u boćanju otvorenim za sve kategorije kao i u kategoriji za umirovljenike, rukometu kategorije 2002. godište i mlađi (ženska i muška kategorija) te u otvorenoj kategoriji, u nogometu 3 x 3 organiziraju se natjecanja za djecu do 10 godina starosti, za djecu od 11 – 14 godina starosti, u otvorenoj mix kategoriji te u obiteljskoj kategoriji u kojoj sudjeluje jedan roditelj uz dvoje djece.

SK Ajkule organizira 1. Cup Platka u streličarstvu i to u pojedinačnoj otvorenoj kategoriji, te veselom i zanimljivom natjecanju parova u kojem sudjeluju predstavnici medija i osobe iz javnog života. Crossminton je sportska igra koja doživljava sve veću popularnost pa će se tako naći i na Platku 8. rujna. U tom će se atraktivnom sportu održati 2. Cup Platka i to u otvorenim kategorijama za žene i muškarce.

Svi ljubitelji vježbanja doći će na svoje kroz program “Vježbajmo zajedno” koji započinje vježbanjem pilatesa u 11:15, nastavlja se Body Harmony Dance programom u 11:45, a svakako će veliko finale programa biti MM TRENING – nordijsko hodanje i pješačenje s aerobnim vježbama na trim stazi dužine 2,2 km pod vodstvom istinskog lidera Marija Mlinarića.

Udruga Žmergo priprema atraktivno natjecanje 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u kojem će se zainteresirani natjecati u izradi zdravog napitka pokrećući njegovu izradu vlastitom snagom pokretanja bicikla, a za najbolje su pripremljene i nagrade.

Uz sve navedene aktivnosti organizator je pripremio još dodatnih aktivnosti pa će tako od 10:30 u obiteljskom (roditelji i djeca) te terapijskom jahanju konja moći uživati svi. U isto vrijeme kreće i DECATHLON ZONA u kojoj će se uz stručno vodstvo moći isprobati razne sportsko – rekreativne aktivnosti ali i sportski rekviziti, u istom terminu započinje i atraktivno i nadasve humano šetanje pasa iz azila kroz koje ugodu doživljavaju kako osobe tako i životinje. Društvo Crvenog križa PGŽ i Nastavni zavod za javno zdravstvo pripremaju zdravi kutak u kojem će se, od 10:30 sati, moći kontrolirati tlak te šećer u krvi.DSC03642

Ovaj zanimljivi dan u prirodi nastavit će se proglašenjem najuspješnijih s početkom u 14 sati, a završiti uz Retro Party koji će veselim notama rasplesati Platak i to sve do 15:30, kada će manifestacija službeno i završiti. Napomenimo i da će program voditi popularni Dražen Turina Šajeta, te da su partneri menifestacije: Županijski Crveni križ, Nastavni zavod za javno zdravstvo, Goranski sportski centar, Biciklistički klub Grobnik, Udruga Žmergo, Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka, SK Ajkule, Decathlon, MM Trening, Ranč Angeli Bregi i Pomorski radio Bakar.

Napomenimo da će svi zainteresirani moći na Platak i autobusom, jer na liniji 12b Autotrolej osigurava polazak u 9:00 sa Delte, a povratak s Platka je istom linijom u 17:00 i u 18:00 sati. Cijena vožnje je ona važeća za zonu 4.

Prema svemu navedenom bit će to još jedan dan za pamćenje i uživanje na Platku, a samo dan prije početka školske godine pa će to biti i idealna prigoda da obitelji “stave točku” na kraj ljetnog odmora. Čeka nas itekako zanimljiv, veseo, dinamičan i nadasve zdrav dan u prirodi te je za očekivati da će brojni poklonici ovakvih programa krenuti put Platka i doživjeti lijep i sadržajan dan u prirodi. Vidimo se na Platku 8. rujna!DSC03593

PROGRAM

„CUP PLATKA U MALOM NOGOMETU“ 3×3 ( KAVEZ S UMJETNOM TRAVOM)
Kategorije: do 10 god., od 11 do 14 god., otvorena kategorija, obiteljska kategorija (1 roditelj + 2 djece)
Utakmice se igra 1×10 min ( u slučaju neriješenog rezultata, pucaju se po 3 penala)
Najuspješniji dobivaju medalje. Informacije i prijave na e-mail ili neposredno prije početka turnira.
POČETAK: 10:40h
KOTIZACIJA: 10 kn po igraču

1. „CUP PLATKA U RUKOMETU“
Kategorije: dječaci i djevojčice – 2002. godište i mlađi te otvorena kategorija
Utakmice se igraju 2×15 min po pravilima rukometa, ekipa se sastoji od 6 igrača. Najuspješniji dobivaju medalje.
Informacije i prijave na e-mail ili neposredno prije početka turnira. Organizator ima pravo promjene pravila.
(Kontakt – Višnja – 0989263803)
START: 10:40h

„CUP PLATKA U BOĆANJU“
Kategorije: otvorena kategorija ( 2 igrača) , umirovljenici ( 2 igrača)
Utakmica traje 10 min. Igra se po kup sistemu.
Najuspješniji dobivaju priznanja.
Informacije i prijave na e-mail ili neposredno prije početka turnira.
POČETAK: 10:40h
KOTIZACIJA: 10 kn po igraču

1.CUP PLATKA U STRELIČARSTVU
SK Ajkule prezentirat će streličarstvo kao primjenjenu aktivnost u sportskoj rekreaciji te u sklopu prezentacije organizirati će 1. Cup Platka u streličarstvu.
Kategorije: otvorena, pojedinačno muškarci i žene, djeca
Informacije i prijave: neposredno prije početka takmičenja i na e-mail: [email protected] i mob: 091 420 0650
KOTIZACIJA: 10 kn

1.CUP PLATKA U STRELIČARSTVU ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA I OSOBE IZ JAVNOG ŽIVOTA
– Otvorena kategorija – parovi
Tri prvoplasirana dobiti će priznanja.
Informacije i prijave na e-mail: [email protected] i mob: 091 420 0650

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

2.CUP PLATKA U CROSSMINTONU
Kategorije: otvorena, pojedinačno muškarci i žene
Tri prvoplasirana dobiti će priznanja. Informacije i prijave na e-mail: [email protected] i mob: 091 420 0650

1. CUP PLATKA U IZRADI SMOOTHIE-a
Udruga Žmergo pripremila je vrlo utilitarnu aktivnost, gdje će sudionici pomoću svoje vlastite snage pokretati bicikl i na taj način stvoriti energiju za pripravak vrlo ukusnog i zdravog smoothie napitka po svojoj želji. 3 najbolja smoothie napitka prema odluci žirija nagraditi će se priznanjem.
POČETAK: 13:30h

OBITELJSKA BICIKLIJADA
Početak: 10:15h
Ruta Platak ( parking) – Suho – Platak ( parking) – srednje teška staza ( 20 km)
Sva djeca moraju imati zaštitnu kacigu i bočicu s vodom.
U organizaciji BK Grobnik ( više na fb : BK Grobnik)

DECATHLON ZONA
U popularnoj Decathlon zoni sudionici će moći isprobati razne sportsko – rekreativne aktivnosti i razne sportske rekvizite uz stručno vodstvo djelatnika i voditelja Dechatlona.
Početak: 10:30 – 15:00h

„ VJEŽBAJMO ZAJEDNO“
– 11:15h- Pilates – Milena Obradović Konjevoda
– 11:45h- Body Harmony Dance – Romina Muškardin
– 12:30h – Mario Mlinarić – MM TRENING – nordijsko hodanje i pješačenje s aerobnim vježbama na trim stazi dužine 2,2 km

„NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE“
1. Ruta: Platak – Radeševo – Platak ( Srednje teška staza, cca.2h)
2. Ruta: Kretanje trim stazom ( lagana staza , cca.45 min)
3. Ruta za osobe s invaliditetom ( lagana staza prilagođena psihofizičkim mogućnostima sudionika, cca. 4 km)
START: 10:30h
Informacije i prijave – prije startaDSC03574

„PLOGGING“
Disciplina koja obuhvaća kretanje u prirodi i sakupljanje otpada uz same staze. Ruta je dužina 4 km po Platku. Vrijeme trajanja: cca. 2h
START: 10:30h
Informacije i prijave – prije starta

JAHANJE KONJA
Aktivnost koja privlači veliku pozornost sudionika koji se rado uključuju u aktivnosti jahanja.
– Individualno jahanje za djecu i odrasle
– Obiteljsko jahanje – roditelji i djeca
– Terapijsko jahanje za osobe s invaliditetom
Kotizacija: 20 kn
Početak: 10:30 – 15:00h

ŠETNJA PASA IZ AZILA
Vrijedni volonteri azila za napuštene životinje iz Rijeke, svake godine se uključuju u festival sportske rekreacije na Platku. Sudionici imaju mogućnost šetnje pasa iz azila uz simboličnu nadoknadu od 10 kn.
Kotizacija: 10 kn
Početak: 10:30 – 15:00h

ZDRAVI KUTAK
Društvo Crvenog križa PGŽ prezentirati će davanje prve pomoći unesrećenima, što je prijašnjih godina bilo vrlo dobro prihvaćeno među mlađom populacijom sudionika. Također će mjeriti tlak i šećer u krvi.
Zavod za javno zdravstvo PGŽ provoditi će edukaciju o zdravom načinu života od 10:30 do 15:00 sati.

ZABAVNI PROGRAM
Program će voditi popularni voditelj Dražen Turina Šajeta koji je zadužen za Retro glazbu i party.

GASTRO PONUDA
Svi sudionici moći će kušati gastro ponudu u Velikom i Malom domu na Platku te štandu koji će biti stacioniran na samom igralištu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti i dobiti sve potrebne informacije na:
[email protected],
https://www.facebook.com/rekreacijapgz/
i na
https://wordpress.com/view/sportzasvepgz.wordpress.com.

Kontakt: Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, 091/ 42 00 650

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top