Marketing
Mošćenička Draga

Svečanost u čast svih generacija ribara i pomoraca

Mošćenička Draga

Andrejna 2018., slavi se u subotu 1. prosinca u 17:00 sati u restoranu Perun u Mošćenicama

U čast S. Andrije, zaštitnika mjesta Program Andrejine uključuje predstavljanje Roberta Mohovića- O djelovanju radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre u 2018. godini na temu Mošćenička Draga i projekt Mala barka 2.

Nakon toga slijedi interaktivno predstavljanje i ispunjavanje upitnika. Robert Mohović i Edvin Rutar vas pozivaju da im pomognete ispuniti upitnik i tako izbjeći da se nešto zaboravi. Baza pomorske baštine općine Mošćenička Draga- Ča mi to sve imamo od maritimne baštine?

Silvana Milotić Kožulova predstavit će se čakavskom poezijom a nakon toga slijedi otvaranje izložbe fotografija autora Olivera Kumičića u prizemlju Područne škole Mošćenice do 5. siječnja 2019. svake subote i nedjelje od 15 do 17 sati. Tema izložbe je obnova tratarice Sv. Andrije Meštri i barka Nakon otvaranja izložbe druženje uzvanika uz ribarski domijenak.od 15 do 17 sati. Tema izložbe je obnova tratarice Sv. Andrije Meštri i barka Nakon otvaranja izložbe druženje uzvanika uz ribarski domijenak

MarketingMNK Gorovo

Štovanje svetog Andrije rašireno je u mnogim krajevima, pa se tako štuje kao zaštitnik ribara i ribiča, kod grlobolje, kostobolje, zaštitnik je  neudanih žena i žena koje žele postati majke, umjetnika, pjevača i drugih, a u narodu se njegov blagdan posebno gleda u svjetlu razmeđa kraja jedne i početka druge liturgijske godine.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top