MarketingMariner keramika
Na kafe

Svečani koncert povodom 70 godina “Zore”

Zora
foto: fazora-opatija.hr

Svečani koncert pod nazivom Folklor evening povodom sedamdesete obljetnice ansambla Zora održati će se u KTC Gervais 30 studenog u 19:30 sati.

Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama «Zora» iz Opatije umjetnička je folklorna družina sa 67 godina dugom tradicijom i sa preko 4000 nastupa i gostovanjima u dvadesetak zemalja svijeta.

50 plesača i 6 muzičara pod vodstvom umjetničkog voditelja i koreografa Gabrijela Furnarića kroz 15 koreografija iz različitih krajeva Hrvatske mnogobrojnoj domaćoj i svjetskoj publici u najljepšem svjetlu prikazuju našu folklornu baštinu.

Premda je FA Zora formalno amaterska družina koja djeluje kao neprofitna udruga njezin rad u mnogim je segmentima već odavno prešao granicu profesionalizma; Ozbiljnost pristupa radu, dobra organizacija, mnogo, mnogo proba i mnogo nastupa članove Zore čine vrhunskim folklorašima.

Od svojeg osnutka do danas kroz Zoru je prošlo 1500 plesača. Neki od njih djelovali su ili djeluju kao članovi i dvadeset-trideset godina posvetivši Zori veliki dio svojega života.

MarketingMariner keramika

Danas kao i tijekom svih godina svoje bogate prošlosti cilj joj je istraživati, prikupljati, umjetnički obrađivati te scenski utjeloviti najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije

Ulaz je besplatan.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top