MarketingVISIT OPATIJA
Opatija

Svečana akademija povodom Dana državnosti

20220527_110830-2048×1152

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin sudjelovao je na svečanoj akademiji PGŽ-a i Grada Rijeke povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Dan državnosti slavi se 30. svibnja, na dan kada je 1990. godine, nakon prvih demokratskih izbora konstituiran prvi saziv višestranačkog Sabora Republike Hrvatske.

“Prošle su 32 godine od tog dana i početka donošenja niza ključnih ustavnih, pravnih, političkih i povijesnih akata koji su Republiku Hrvatsku doveli do osamostaljenja, suverenosti, međunarodnog priznanja, članstva u UN-u, NATO savezu i u konačnici punopravnog članstva u Europskoj uniji. Naša mlada država tako je u relativno kratkom razdoblju prošla doista težak ali impresivan put. Međutim, država ne služi da bi je samo imali nego da se u njoj kvalitetno živi te je važno stvarati uvjete da naši mladi ostanu u svojoj zemlji. To je naš dug prema sudionicima Domovinskog rata, svim žrtvama stradanja, poginulim braniteljima i njihovim obiteljima, koji su i podnijeli najveću žrtvu slobode koju danas živimo. Oni su ujedno i naša trajna obaveza da ne zaboravimo i ne rušimo vrijednosti zbog kojih su položili živote”, naglasio je župan Zlatko Komadina .

Zahvalu braniteljima i čestitke za Dan državnosti uputio je i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović koji je podsjetio da, iako Rijeka nije bila jače izložena napadima agresora, u raketnom napadu stradao je kompleks Rikard Benčić, a riječka je luka bila blokirana. Tisuće i tisuće Riječana, Primoraca, Gorana i otočana, pripadnika 111. i 128. brigade, Ajkula i mnogih drugih postrojbi pošli su odvažno i pridružili se na ratištima diljem Hrvatske.

MarketingKarneval Opatija

“Danas, na svima nama leži golema odgovornost – očuvati tu, životima izborenu slobodu. Odgovornost je to koju svi mi moramo staviti na prvo mjesto i o njoj što manje govoriti, a sve više djelovati” rekao je gradonačelnik Filipović.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top