Opatija

Sve je spremno za “Klape va Mandraće”

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Susret Klape na Mandraće Volosko 2018 (15), Dani grada Opatije 2018
Foto: Foto Luigi Opatija

Raspjevana manifestacija šesnaesti će put zaredom okupiti izvrsne klape

Sve je spremno za “Klape va Mandraće”, raspjevanu manifestacija koja će šesnaesti put zaredom okupiti izvrsne klape i brojnu publiku koja tradicionalno ispuni vološćansku lučicu. Prava klapska rapsodija u kojoj sudjeluju i ženske i muške klape još će jednom odličnim pjevanjem i biranim repertoarom ispuniti Volosko, a prirodna i prekrasna pozornica, okružena barkama, ribarskim mrežama te šumom valova i ove će godine biti mjesto na kojem će sresti i zapjevati klape.

U petak 26. srpnja, s početkom u 21 sat, pisat će se još jedna stranica ovog popularnog događanja. Ove godine klape pristižu iz raznih krajeva pa će se publici predstaviti: Vokalisti Salone iz Solina, klapa Bunari iz Vodica, ženska klapa Teha iz Cresa, klapa Skalin iz Matulja, klapa Škvadra iz Košana (Slovenija), ženska i muška klapa Kastav te domaćini ženska klapa Volosko.

Svih osam klapa predstavit će se vološćanskoj publici u svojim najboljim izdanjima te ne treba sumnjati da će Volosko te večeri biti središte klapske pjesme na Kvarneru. U posebnom ambijentu, manifestaciju će voditi provjerena voditeljska imena Gordana Brkić Žagar i Mario Lipovšek Battifiaca, a svakako valja podsjetiti da je ulaz za svih slobodan.

Pokrovitelji programa su Grad Opatija i Primorsko – goranska županija, a susret klapa u mandraću na Voloskom nikako ne bi trebali propustiti, poručuju organizatori.

 

55555

Zadnje novosti

To Top