MarketingMariner keramika
Kultura

Sve je spremno za Doru 2022.: Bili smo na predstavljanju CD-a i generalnim probama

Dora 2022.

Večerašnje grand finale natjecanja za pjesmu Eurosonga 2022. održava se u Opatiji s početkom u 20 sati. Opatijska kiša izvođačima nije pokvarila raspoloženje – dapače, oni su puni energije, volje i snage.

 

Sve je spremno za večerašnje natjecanje za hrvatsku pjesmu Eurosonga Dora 2022. Prije velike završnice, u Opatiji se održalo predstavljanje službenog ovogodišnjeg nosača zvuka, kao i generalne probe. Bili smo tamo i razgovarali s izvođačima.

Predstavljen CD-a Dora 2022.

U opatijskom hotelu Milenij danas ujutro predstavljen je službeni nosač zvuka ovogodišnjeg natjecanja, na kojem se nalazi svih 14 pjesama koje će se večeras izvoditi u sportskoj dvorani Marino Cvetković.

IMG_4233

Pjesme su na CD-u predstavljene redoslijedom izvođenja, istaknula je na konferenciji za medije urednica CD-a Dora 2022 Klaudija Čular iz diskografske kuće Croatia Records, dodavši:

“Nama je zaista zadovoljstvo što smo ponovno izdavači CD-a Dora i što s diskografske strane sudjelujemo u ovom velikom projektu HRT-a.”

CD će biti u prodaji od ponedjeljka. Svi izvođači su predstavljeni i u službenoj knjižici Dora 2022. na hrvatskom i engleskom jeziku, uz fotografije svakoga od njih.

Kirigin pozvao građane da prate prijenos

Gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je kako je ponosan što se Dora vratila u Opatiju. “Dora se rodila u Opatiji, onda je otišla i vratila se 2019. godine”, rekao je gradonačelnik. Prvi festival ovoga tipa u Opatiji se održao davne 1958. godine, rekao je Kirigin te dodao kako vjeruje da festival napreduje i doživljava upgrade iz godine u godinu.

IMG_4238

Gradonačelnik je također rekao kako nije čuo ovogodišnje pjesme i kako će za njega sve večeras biti potpuno iznenađenje. “Stage je impozantan, kao i činjenica da je sve to uspjelo stati u našu sportsku dvoranu”, istaknuo je Kirigin ponosno te dodao:

“Pozivam sve naše građane da danas prate Doru preko HRT-a.”

MarketingMariner keramika

Generalne probe u tijeku

U tijeku su generalne probe, a loše vrijeme nije izvođačima uspjelo skinuti osmijehe s lica. Ispred sportske dvorane Marino Cvetković postavljen je crveni tepih, a izvođači i njihovi timovi na njemu su se pojavili – kao prave zvijezde – bez da ih je kiša omela u poziranju i razgovoru s novinarima te obožavateljima.

 

Mia Dimšić

Mia Dimšić s obožavateljem

“Imam ogromnu tremu, ali posebno sam sretna zbog ove Dore i jedva čekam nastup”, rekla nam je Mia Negovetić. Ona je podijelila s nama i tko su joj favoriti među drugim izvođačima. To su Mia Dimšić, Marko Bošnjak i Bernarda Bruno. Mia večeras nastupa s pjesmom “Forgive me”.

“Meni je na probama legenardno zadnjih par dana, oduševljen sam i pozornicom i energijom koju imam”, rekao nam je Marko Bošnjak koji večeras izvodi pjesmu naziva “Moli za nas”. “Sa svima sam stvorio neke konekcije, ima nas puno i svi smo se sprijateljili”, rekao nam je mladi izvođač koji je mnogima favorit, dodavši kako u društvu izvođača i njihovim timovima vlada izuzetno pozitivna atmosfera.

Dora 2022.

Ilustracija: Smiljan Prpić

“Ova pjesma nosi jednu posebnu poruku i osjećam je jako duboko”, rekla nam je Elis Lovrić, koja će večeras u Opatiji predstaviti svoju pjesmu “No War”.

“Kiša je nešto najgore što se moglo danas dogoditi, ali s kišom ili bez nje, bit će nam super zabavno”, rekao nam je ToMa, koji će večeras predstaviti svoju pjesmu “In The Darkness”.

Marko Bošnjak i Tia | Foto: Smiljan Prpić

Prijenos će biti moguće pratiti uživo na HRT-u, a na društvenim mrežama portala Rivijera News dijelit ćemo uživo najbolje trenutke večeri.

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top