MarketingModerato
Turizam

Sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj

Granica (1)

Austrija ukinula karantenu za povratnike iz Hrvatske, austrijski investitori poručili da je Hrvatska spremna za sezonu

Austrijanci u Hrvatsku bez obavezne karantene mogu od jučer, 1. lipnja. Austrija, kao i Njemačka, pratit će epidemiološku sliku Hrvatske prema podacima Instituta Robert Koch, što znači da će se pratiti situacija od županije do županije, a epidemiološke mjere i putne režime će usklađivati u skladu sa situacijom u pojedinoj županiji. To je prije svega rezultat angažmana ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac koja je bila u službenoj posjeti Austriji, gdje se sastala s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger te brojnim austrijskim investitorima u hrvatski turizam.

Hrvatska bilježi sve bolju epidemiološku situaciju te je potpuno spremna za dolazak turista. Prošle, pandemijske, godine gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335.000 dolazaka kao i više od dva milijuna noćenja. Austrijskim gostima i ove godine želimo dobrodošlicu u njihovim omiljenim destinacijama Istre, Kvarnera i srednje Dalmacije, kao i u otkrivanju novih omiljenih mjesta u Hrvatskoj’‘, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Austrijski investitori su svojim ulaganjima u Hrvatskoj doprinijeli kvalitativnoj promjeni hrvatskog turizma, posebice hotelijerstva te se nadam da će tako biti i ubuduće čemu će sigurno doprinijeti kontinuirano izravno komuniciranje između predstavnika turističkog sektora te politike na najvišoj razini. Zadovoljan sam odlukom austrijske Vlade kojim je potaknut turistički promet između naših zemalja”, rekao je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

MarketingModerato

Dogovor s Austrijom je dio bilateralnih inicijativa Vlade RH prema susjednim zemljama, kojima je cilj definiranje što jednostavnijeg i prohodnijeg režima putovanja između zemalja, a ususret početku funkcioniranja digitalnih Covid potvrda koje će na razini EU početi funkcionirati 1. srpnja. Oko toga je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu na sastanku na vrhu 27 zemalja članica EU-a razgovarao s premijerima Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske. ”Svi su iskazali interes da njihovi sugrađani žele doći i mi ćemo napraviti bilateralne aranžmane dok covid potvrda ne stupi na snagu i time omogućiti raniji dolazak gostiju u Hrvatsku“, rekao je premijer.

Vlada je tako definirala uvjete za ulazak turista iz Češke. Oni će moći ući u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja 22 dana nakon što prime prvu dozu cjepiva protiv Covida-19. Češki ministar vanjskih poslova Jakub Kulhanek kaže kako se Hrvatska odlično sprema za sezonu te da je ‘prva lastavica’ turistički vlak iz Praga koji je u subotu stigao u Hrvatsku.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top