Marketing
događanja

Sutra u Gradskoj Loži Kastav pričanje priča na japanski način

udruga-kozlic
foto: kastafsko kulturno leto

Sutra, 29. lipnja 2020., s početkom u 11 sati Kastafsko Kulturno Leto vam donosi dvije priče na japanski način. Mjesto radnje kastavska Gradska Loža, a ulaz besplatan.

Priče koje vam KKL želi ispričati u tehnici Kamišibaj su Tri čarolije i Mišje vjenčanje, a izvode ih Relja Dušek i Vera Pfaff.

Kamišibaj je tradicionalno japansko pričanje priča i, u doslovnom prijevodu, znači „predstava od papira“. Kami znači papir, a šibai je predstava. Malo drveno kazalište, zapravo samo prazna drvena kutija s vratima, sadržava u sebi velike ilustracije koje se u zadanom tempu izmjenjuju dok narator priča priču.

Kamišibaj je mješavina likovne umjetnosti te književnosti i kazališta. Ilustracije se izmjenjuju ili brzo, ili polagano ili se čak ostave dvije slike jedna pored druge, a sve da bi se postiglo što je više moguće posebnih efekata. Uloga pripovjedača je vrlo bitna te on nije skriven iza paravana (iako se tekst priče zapravo nalazi na pozadini ilustracija) već upravo svojom mimikom lica i glumom pokušava što vjernije dočarati fabulu.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Više informacija možete doznati na telefon Festivalskog ureda 051 691 610.

Izvor: Kastafsko Kulturno Leto

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top