MarketingMariner keramika
Kastav

Sutra ste svi pozvani na Zeleni Kastav u vremenu od 9 do 13 sati

marun
foto: Branko Jani Kukurin

Zeleni Kastav održat će se sutra, 25.10.2020., u vremenu od 9 do 13 sati na lokalitetu Fortica

Jesen, boje, kiše, mirisi….na svakom koraku… poljoprivrednici su vrijedni, spremaju svoje  proizvode za 66. „Zeleni Kastav“ koji će se održati izvan uobičajenog termina, u nedjelju, 25. 10. 2020. u vremenu od 09 – 13 sati, na Fortici u Kastvu. Vremenska prognoza je jedino za taj dan stabilna, djelomično oblačno sa sunčanim razdobljima, dan sa 18 stupnjeva.

Obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz Covid 19, organizatori mole za odgovorno ponašanje, kako bi i nadalje uživali u izobilju ponude na  sajmovima. Na ulazu u prostor sajma biti će INFO Zeleni Kastav gdje će biti smješteni volonteri sajma dostupni za Vaše upite – ORGANIZATORI MOLE DA OSTAVITE KONTAKTNE PODATKE I DA DEZINFICIRATE RUKE. Od strane redara biti će kontrolirano puštanje na prostor sajma, kako bi se mogle poštovati važeće epidemiološke mjere u smislu držanja fizičke distance i nestvaranja gužve.

Zeleni Kastav 12102020002

foto: Branko Jani Kukurin

 

Na INFO Zeleni Kastav biti će promotivna prodaja nove knjige  ing. agronomije Mirte Blažević pod nazivom “Zdravlje iz vlastitog vrta” – priručnik za vrtlarenje za osobne potrebe, jednostavno i praktično osmišljen, sa prekrasnim ilustracijama.

Na  66. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 30- tak sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se o stalnim uzgajivačima i proizvođačima, ekološki certificiranim i onima koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede. Ovo je mjesec obilja na poljoprivrednim dobrima sudionika!

“Bliži se 4. rođendan „Zelenog Kastva“ – beskrajno smo sretni, hvala svima na podršci ! Udruga „Zeleni Kastav“ koju čine sudionici našeg sajma i volonteri, te počasni članovi koji su svojim entuzijazmom doprinijeli razvoju ovog projekta, uz svaki sajam pripremiti će i malo ugodno iznenađenje – u očekivanju 4. rođendana „Zelenog Kastva“ kojeg slavimo u studenom.

Naši dragi uzgajivači i proizvođači donirati će dio iz svoje ponude u jednu „veliku košaricu“ koju ćemo odnijeti gospođi Jasni Vrhovac, našoj sugrađanki koja se bavi humanitarnim radom, kako bi proslijedila jednoj majci sa djetetom u beznadnoj situaciji, kojoj se je ovih dana pomagalo. Ovo nismo realizirali na prošlom sajmu , no, učiniti ćemo na sadašnjem. Sudionici „Zelenog Kastva“ uplatili su i jednu manju financijsku donaciju za pomoć najpotrebnijima.”, ističu organizatori.

Zeleni Kastav 12102020033

foto: Branko Jani Kukurin

Zeleni Kastav 12102020001 (1)

foto: Branko Jani Kukurin

Ponuda „Zelenog Kastva“ biti će vrlo obilna, gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati – salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krumpira, sušenih gljiva, brašna, žitarica i pahuljica, palenti, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina ( salse, konšerve, octevi, senfovi, kiseli krastavci, kisele paprike, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, matičnog soka aronije, te sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, tjestenine raznih okusa, tjestenine za vegane sa raznim okusima,  presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća, te sredstava za čišćenje i njegu naše odjeće i domova.

U ponudi su i lončanice krizantema  lokalnog OPG-a Sinčić Serđa iz Rubeši, a sadnice božura dolaze iz Đurđevca, suradnja OPG-a Hajek i OPG-a Valentić – roza, bijeli i crveni.

Zeleni Kastav 12102020013

foto: Branko Jani Kukurin

U repertoaru sajma biti će ponovno i  Kmetija Žgajnar sa ponudom svojih kravljih delicija – sireva, skute, maslaca, jogurta običnih i voćnih, sirutke, mlijeka i mesnih prerađevina. I ovoga puta na akciji će biti sir Studenac sa začinima i bez začina. U ponudi imaju i kozje i ovčje sireve.

Biti će u ponudi i kruh „Iris i Branimir delicija“ iz Zagreba, te savijače OPG-a Kurbegović iz Skrada.

Marketing

Ove godine sezona prvih ranih mandarina iz doline Neretve malo kasni, te najavljujemo ponovni dolazak OPG Mataga, ekološki certificiranih uzgajivača agruma – donose nam prve rane sorte mandarina i nara, te cijeđenog, nepasteriziranog soka od mandarina.

U ponudi će biti i lovranski marun OPG-a Rumac Maćuki , te ponude kostanja OPG Hursa i OPG-a Dešković – sezona je u punom jeku.

Zeleni Kastav 12102020018

foto: Branko Jani Kukurin

“Prostor našeg druženja, kao i uvijek, krasiti će radovi dječice okolnih osnovnih škola i dječjih vrtića – veeeliko hvala tetama, učiteljicama i dječici koja su od prvog sajma dio našeg zajedničkog projekta.

Imamo i jedno iznenađenje – sa nama će biti Benjamin Rumac, još jedan krasni mladi harmonikaš – uz glazbu je sve obojano vedrinom, veliko mu hvala !

Možete donijeti plastične čepove koje proslijeđujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.
Sa nama će biti i naši dragi prijatelji, „redari“ iz UHBDR Kastav, te Vas molimo da poštujete njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bismo ispoštovali sve naputke Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.”, zaključuju organizatori.

Zeleni Kastav 12102020016

foto: Branko Jani Kukurin

 

Zeleni Kastav 12102020008

foto: Branko Jani Kukurin

 

Via: TZ Kastav

 

 

55555

Zadnje novosti

To Top