Nekategorizirano

Studijsko putovanje udruženja Kvarner Wines

Članovi Udruženja Kvarner Wines u Vinariji Griffin (Foto – Kvarner Wines)

Članovi Udruženja Kvarner Wines – OPG Ružić, OPG Plovanić vina, OPG Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Vinarija Šipun sudjelovali su 3. i 4. prosinca na studijskom putovanju u Središnju bregovitu Hrvatsku vinsku regiju u vinogorje Plešivica.

Vinari su se upoznali s ponudom vinarsko – vinogradarske opreme najvećeg hrvatskog trgovca opremom Pa-Vin, izradom drvenih bačava u bačvariji Golub i razmijenili iskustva u proizvodnji vina s vinarima Korak, Kurtalj, Coletti, Alujević i Griffin. Izuzev razmjene iskustava članovi udruženja su u kongresnoj dvorani vinarije Kolarić prezentirali za eno – gastro novinare, kolege i vinske profesionalce (enologe, sommeliere, trgovce, ugostitelje, turističke radnike) rad i aktivnosti udruženja, eno – gastro ponudu Kvarnera i Grada Krka i vina od autohtonih kvarnerskih vinskih sorti, ponudu prezentacijskog centra Kašetica primorsko – goranska, eno – gastro ponudu Kvarnera, turističku ponudu Grada Krka i projekt Vinske ceste Kvarnera.

Članovi Udruženja Kvarner Wines na prezentaciji autohtonih vinskih sorti Kvarnera i en-gastro ponude Kvarnera (Foto – Kvarner Wines)

Tridesetak sudionika prezentacije se tako upoznalo i s turističkom i gastro ponudom koju nude vinarije, te kušali vina i pjenušce od autohtonih vinskih kvarnerskih sorti žlahtine, jarbole, belice, trojišćine i sansigota. Izuzev ponude koju ima Kvarner, sudionici su se upoznali s projektom Gourmet turizam – GoWine koji zajednički provode turističke zajednice Sv. Ivana Zeline, Jastrebarskog i Samobora. Na prezentaciji su osim novinara i vinskih profesionalaca sudjelovale i kolege vinari iz vinske regije Slavonija i hrvatsko podunavlje, odnosno vinogorje Baranja.

Članovi Udruženja Kvarner Wines u Bačvariji Golub (Foto – Kvarner Wines)

Studijsko putovanje podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Primorsko – goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, HGK Županijska komora Rijeka i Turistička zajednica Grada Krka.

„Studijska putovanja organizirana na način da se vinari upoznaju s ponudom drugih vinskih regija te ponudom opreme poput strojeva i bačava, razmjene iskustva s kolegama vinarima i prezentiraju svoju ponudu, ali i cjelokupnu ponudu vinske regije Kvarner s naglaskom na autohtone kvarnerske vinske sorte ali i ostalu gastro ponudu vrlo su korisna vinarima ali i cjelokupnom turističkom tržištu. Svako novo iskustvo i znanje doprinijet će u povećanju kvalitete naših vina, razgovor s zainteresiranim vinskim profesionalcima, kolegama vinarima i novinarima i prezentacija ponude povećava interes za našom turističkom regijom Kvarner i Gradom Krkom a projekti o kojima smo razgovarali obogatit će i naše aktivnosti.“ zaključio je na prezentaciji predsjednik udruženja Ivica Dobrinčić.

55555

Zadnje novosti

To Top