MarketingMNK Gorovo
Regija

Štrajk u Osnovnim školama na našem području

knjiga škola

Donosimo obavijesti koje se tiču štrajka koji će se održati sutra u Osnovnim školama našeg područja.

Kako je prošlotjedni štrajk izazvao čest zastoj školskih mrežnih stranica, neke informacije o štrajku skupili smo ovdje.

Vijest u vezi najavljenog štrajka učitelja u Osnovnoj školi Opatija

U priopćenju koji potpisuje ravnatelj Osnovne škole Opatija, Fredi Glavan, prof. stoji slijedeće:

U petak, 18.10. 2019. organizira se štrajk u Primorsko Goranskoj Županiji pa se tako Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov Opatija pridružuje štrajku. Toga dana neće se organizirati obilježavanje zahvalnosti za plodove zemlje u zgradama.

Svi učenici koji ne mogu ostati kod kuće, biti će uključeni u posebne oblike rada i zbrinuti u svojim zgradama, a primit će ih učitelji koji nisu u štrajku i ravnatelj. Mole se roditelji područnih škola da se jave učiteljicama za detaljne informacije.

Ukoliko smatrate da u dane štrajka možete zadržati djecu kod kuće i ne želite ih slati u školu, škola to neće tretirati kao neopravdane sate. Za one koji nemaju uvjete da djeca ostanu kod kuće škola će organizirati drugačiji oblik nastave tijekom štrajka s raspoloživim učiteljima. Ukoliko učitelj koji ima sat u dan štrajke nije u štrajku, održat će svoj sat. Za razredne odjele koji imaju u dan štrajka nastavu s učiteljem koji je u štrajku organizirat će se alternativni oblik nastave u skladu s idejama “Škole za život”.

Uprava škole ne može znati koliko će trajati štrajk! Morate pratiti glasila RH (TV vijesti, dnevnik, ….).

Priopćenje Osnovne škole Viktora Cara Emina iz Lovrana

Svi učitelji, stručne suradnice, voditeljice produženog boravka, administrativno i tehničko osoblje OŠ Viktora Cara Emina, Lovran, PŠ Dobreć i PŠ „Eugen Kumičić“ sudjeluju u petak, 18. listopada 2019. u štrajku te se nastava neće održavati. 

Molimo roditelje za razumijevanje i podršku. Ukoliko nemate mogućnost zbrinjavanja djeteta, Škola će organizirati čuvanje. Upute o nastavku rada Škole biti će objavljene na mrežnim stranicama Škole.

Obavijest za roditelje i učenike koji pohađaju Osnovnu školu u Matuljima 

Za petak, 18. listopada 2019. godine najavaljen je štrajk prosvjetnih djelatnika u Primorsko – goranskoj županiji. Budući većina djelatnika naše škole sudjeluje u štrajku upitno je redovno odvijanje nastave. Svaki učenik koji dođe u školu bit će prihvaćen i zbrinut. Produženi boravci rade po redovnom radnom vremenu.

MarketingMNK Gorovo

Za sve daljnje informacije pratite javne medije, web stranicu ili fb stranicu škole. 

Po potrebi, kontaktirajte sindikalnu povjerenicu zaduženu za štrajk, gđu Helenu Miljević Pavić na broj 091 173 3869.

S poštovanjem, ravnateljica Astrid Massari, dipl. učitelj

Obavijest Osnovne škole “Drago Gervais” Brešca

Poštovani roditelji i učenici,

zbog sudjelovanja većine zaposlenika u najavljenom štrajku, u petak, 18. listopada 2019. u OŠ „Drago Gervais“, nastava se neće moći organizirati. Iskustvo štrajka održanog 10. listopada 2019. pokazalo je da obitelji učenika uključenih u Produženi boravak uspijevaju zbrinuti djecu pa ni skupine Produženog boravka neće raditi.

Osoba za kontakt, zadužena za pružanje dodatnih informacija vezanih uz organizaciju nastave je Mia Host, psihologinja. Mail adresa na koju zainteresirani roditelji i učenici mogu slati upite je: mia.kovacevic11@skole.hr

Za daljnje informacije molimo pratite mrežne stranice škole. Kolektiv zahvaljuje na razumijevanju i potpori!

Dijana Valentin, ravnateljica

 

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top