MarketingMariner keramika
Regija

Stiže li na Kvarner prva Michelinova zvjezdica?

Plavi podrum

Michelinove zvjezdice prestižno su priznanje za restorane koji se ističu gastronomskom ponudom, originalnošću i kulinarskim vještinama.

Priča o zvjezdicama kreće 1899. godine kad su braća Michelin odlučila napraviti listu restorana, hotela, benzinskih postaja i mehaničarskih radnji, kao vodič za vozače. Cilj im je bio da poboljšaju prodaju svojih guma. U početku je vodič bio samo za Francusku, a kasnije se ideja proširila i na Europu i svijet.

I danas se izdaje ta poznata “Crvena knjiga” koja je dobila naziv po svojim koricama. Od 1926. godine restorane posjećuju inspektori koji donose sudove o hrani koja se poslužuje.

Inspektori, poznati kao tajni gosti, kušači su koji ne najavljuju svoj dolazak te u tajnosti ocjenjuju čak i najmanje detalje. Restoran se može prijaviti za dolazak inspektora, ali osoblje ne zna tko je on jer se po ničemu ne razlikuje od ostalih gostiju.

Jedan restoran može ukupno imati tri zvjezdice.

Budući da se nove zvjezdice i preporuke očekuju krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca donosimo koji je mogući kvarnerski kandidat za ovu prestižnu zvjezdicu.

MarketingMariner keramika

Portal „Kult plave kamenice“ izdao je listu mogućih dobitnika u Hrvatskoj, a na njoj se našao i jedan poznati restoran iz Voloskog. Radi se o Plavom podrumu, riječ je o jedinom hrvatskom restoranu koji je dvaput ušao na San Pellegrinovu listu najboljih svjetskih restorana.

S portala ističu kako imaju najbolje luksuzne lokalne sastojke u Hrvatskoj, precizno kuhanje, ekspertnu vinsku listu i poštovanje visokih profesionalnih standarda.

Michelin je do sada ignorirao Kvarner, čak i kad je riječ o preporukama. Jedino je restoran Draga di Lovrana lani dobilo preporuku.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top