MarketingModerato
Na kafe

Štampalija: Sve kreće iz želje za dobronamjernim i konstruktivnim djelovanjem u svojoj zajednici

ŠTAMPALIJA

Ante Štampalija dugogodišnji je opatijski aktivist, a sada i kandidat za gradonačelnika Opatije. Roberta Žigulića predstavio je kao kandidata za dogradonačelnika, sve to povod je za razgovor s Antom Štampalijom

Što vas je ponukalo da krenete u utrku za gradonačelnika Opatije?

Netransparentno trošenje proračunskih sredstava, loša raspodjela sredstava, te želja za boljim upravljanjem gradom s kojim se u potpunosti identificiram.

Tko čini bazu vašeg biračkog tijela, konkretnije, na kojim glasačkim mjestima u Opatiji očekujete najviše glasova?

Očekujemo najviše glasova onih građana koji su do sada bili demotivirani da izađu na izbore jer gledaju jedna te ista lica te smatraju da nemaju kome dati svoj glas. Fokus će nam biti na motiviranju birača i većoj izlaznosti.

Jedna od temeljnih točaka vašeg programa je održivost, što pod time podrazumijevate? Održivi razvoj ili?

Mislim na održivost projekata koji se realiziraju u našem gradu, oni ne smiju biti daljnji teret proračunu.

Koji će biti vaši prvi potezi ukoliko postanete gradonačelnik?

Već smo krenuli obilaziti sva naselja grada Opatije i u razgovoru sa sugrađanima dolazimo do zaključaka i mogućih rješenja koja ćemo provesti u djelo kada nam građani daju podršku i povjerenje da odgovorno obavljamo dužnosti za koje smo se kandidirali. Govorim u množini jer mi djelujemo kao tim.

FB_IMG_1611907103127

Bojite li se karme izbornog gubitnika ukoliko izgubite, jer će vas ona pratiti u vašem daljnjem političkom djelovanju?

Naravno da se ne bojim, niti bi krenuo s kandidaturom da postoje takvi strahovi.

Kada radite na suradnji sa svojim sugrađanima, na suradnji koja je konstruktivna, onda nema straha, nego je prisutna pozitivna energija i odlučnost.

Iako to nije omiljena tema, gdje je ideološki pozicionirana Kvarnerska inicijativa lijevo, desno ili centar? 

MarketingMariner keramika

Pozicionirani smo u smjeru dobrobiti građana, a kada analiziram najaktivnije pojedince Kvarnerske inicijative, rekao bi da smo ideološki centar i lijevi centar.

Imate li namjeru u budućnosti imati kandidate i u drugim općinama i gradovima na Kvarneru?

To se već događa, trenutno se odvija puno razgovora, no siguran sam kako će to biti medijski popraćeno, tako da ćete biti obaviješteni.  Meni osobno su Opatija i naši sugrađani prvi u fokusu, jer ipak je to grad s kojim se u potpunosti identificiram i grad kojeg svakodnevno živim.

Što bi izdvojili kao dobre poteze aktualnog gradonačelnika, a što kao loše?

Dosadašnji gradonačelnik koji je uvjerio svoje sugrađane da ga izaberu 3 puta, zaslužuje respekt i očito je da ima veliku moć uvjeravanja. Ali kroz 12 godina utrošio je 2 milijarde kuna proračunskog novca, što je ogroman novac, isto toliko, ako ne i više u tom periodu uprihodovale su i gradske tvrtke, čije usluge također plaćaju naši sugrađani, a kada  na kraju njegovog trećeg mandata pitate naše sugrađane da li žive bolje ili lošije nego prije 12 godina, jasno će vam reći da su nameti sve veći, imaju probleme s parkingom u urbanim sredinama, mali poduzetnici napuštaju grad itd.

Hipotetski da vam Dujmićeva nezavisna lista ili Fernando Kirigin sutra ponude suradnju uz uvjet da ih podržite u drugom krugu, biste li prihvatili?

Mi radimo vrlo predano na terenu i nailazimo na velik broj sugrađana koji ne podržavaju te dvije opcije koje ste naveli u vašem pitanju.  Trenutno ne razmišljamo o te dvije opcije.

Vi ste dugogodišnji aktivist, jeste li Vi opatijski Tomislav Tomašević, koji svoj aktivizam pretače u politiku?

Nećemo se uspoređivati s nikim. Mi smo krenuli iz građanskog aktivizma, no upoznajući pravila koja nalaže konstruktivniji društveni angažman, krenuli smo korak po korak. Mislimo da je to jedini ispravan put. Krenuli smo od udruge koja se bavi temama aktivnog građanstva, pa djelovanjem kroz Mjesne odbore i idemo naprijed.

FB_IMG_1610976503368

Po kojem ključu birate suradnike?

Ne bih rekao da biram suradnike, već se ta suradnja dogodi uz obostranu želju i zadovoljstvo, a sve kreće iz želje za dobronamjernim i konstruktivnim djelovanjem u svojoj zajednici.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top