MarketingMariner keramika
Sport

Sportski događaj “King of Učka” u projektu Zero Waste Blue

KoU_SR__82
foto: 3sporta.com

Održan prvi radni sastanak s dionicima sportskog događaja „King of Učka“

U srijedu, 05. lipnja 2019., Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao partneri na projektu Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., organizirali su radni sastanak u Opatiji povodom sportskog događaja „King of Učka“.

„King of Učka“ je cestovna biciklistička utrka koja se iz Ičića, sa morske razine, penje na najviši vrh Učke – Vojak (1396m).

Sastanku su prisustvovali predstavnici dionika nadolazećeg sportskog događaja „King of Učka“ koji će se održati 28. rujna 2019. godine u Ičićima: Sportski savez Grada Opatije, Klub za športsku rekreaciju Gorovo, Komunalac d.o.o., Javna ustanova „Park Priroda Učka“, Savez športske rekreacije „Šport za sve“ PGŽ, Mateo Jurčić Videography, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, BK Rijeka, BK Campetto, TOP SPORT EVENTS d.o.o., AD NATURA SPORT d.o.o. te organizatori sastanka – Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Izv. prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održala je prezentaciju o Zero Waste Blue projektu te upoznala prisutne s osnovnim karakteristikama Zero Waste koncepta. Dionici su upoznati na koji način sportski događaji, koji se odvijaju na lokalitetima kulturne i prirodne baštine, usprkos velikom broju posjetitelja, mogu postati „održivi“ te jedan od motiva dolaska u turističku destinaciju.

king of učka

foto: 3sporta.com

MarketingMariner keramika

Direktor Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, Dalibor Korenić, kao glavni organizator „Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju“ održanog u travnju, dao je primjer dobre prakse kako festival smanjuje negativne utjecaje na okoliš.

Glavni organizatori Elvir Sulić i Vladimir Miholjević predstavili su sportski događaj „King of Učka“ koji će se održati 28. rujna ove godine na relaciji od Ičića do Vojaka – vrha Učke, s naglaskom da se radi o manifestaciji u koju su uključeni profesionalni biciklisti, kao i rekreativci

Svi sudionici aktivno su sudjelovali u pronalasku dodatnih ideja na koji način sportski događaj „King of Učka“ učiniti još održivijim te kako što bolje primijeniti načela i značajke Zero Waste Blue projekta.

izvor: www.opatija.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top