MarketingMariner keramika
Foto

Smijeh i pjesma- 10. Maškarani klapski maraton

maškarani klapski maraton 2018

Veselo i luckasto kako i priliči karnevalu, pod vodstvom Maria Lipovšeka Battifiace i Držena Turine Šajete u opatijskom hotelu Kvarner održan je deseti, jubilarni Maškarani klapski maraton

Veče klapa bila je rasprodana u prvim danima puštanja karata u prodaju pa je to bio prvi znak da se ovakav događaj ne smije propustiti. Zato je brojna publika koja je uspjela nabaviti karte na vrijeme uživala ispod velebnih kristalnih lustera u izvedbama klapa koje im nisu ostale dužne.

Nastupilo je osam maškaranih klapa od kojih je svaka imala svoj satirični osvrt o trenutnoj situaciji. Skladba veprinačke klape Mirakul koja je nastupala u žutim kabanicama zove se „Metla od leprini“ dok je Ženska klapa Kamelija pjevala je pjesmu „Život na peze je bezveze“ kao osvrt na RTL-ovu emisiju Život na vagi. Ženska klapa Teha iz Cresa također je satirično obradila aktualnog gradonačelnika Zagreba sa skladbom »Baila Bandinjo« a njihove riječke kolegice iz Ženske klape Lira otpjevale su „Bilo vavek veselo“.

Klapa Reloj iz Splita pjevala je o gripi, ženska klapa Hreljin o avionima a Muška klapa Kastav o jako aktualnoj temi; smeću. Trenutno popularna parola „Vježbaj! Pi..a ti materina“ umirovljenika Tonija uglazbila je Muška klapa Skalin.

Izvan konkurencije prigodno maskirane nastupile su organizatorice ovog klapskog maratona, Ženska klapa Volosko. Vološćanke su za jubilej utjelovile Carski grad, a za pjesmu dobrodošlice izvele operetu »Šišmiš« Johanna Straussa.

MarketingMNK Gorovo

Pod lusterima su nam se pokazali Grobnički dondolaši kojima su se pridružili i Opatijski latarići. Nikola Niki Peršić, bio je u ulozi predsjednika žirija a njemu su pomagali Branko Uvodić, Eduard Kišić, Darko Čargonja, Betty Jurković, Andrej Baša, Jadranka Čubrić, Aleksandar Valenčić, Francesco Squarcia, Sergio Pavat i Mario Mlinarić.

Žiri je kao najbolju klapu izabrao Klapu Skalin, drugo mjesto dodijelio je klapi Kastav a treće klapi Hreljin. Publiku je pak očarala klapa Teha.

Kako i priliči, publiku i prisutne bodrili su Meštar Toni i njegova kralica karnevala te opatijski pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule.
U revijalnom dijelu programa, publiku su zabavljali Niko Poles i njegova »Škola armunike«. Nakon proglašenja slijedio je maškarani pusni tanac na kojem je publiku zabavljala nezaobilazna grupu u vrijeme maškara, Bonaca sa Duškom Jeličićem na čelu.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top