MarketingMNK Gorovo
Kultura

„Smije se more“ – „Sorride il mare“ autorice Nadije Rubeša

Mošćenička Draga

Promocija hrvatsko talijanske zbirke

U sklopu projekta izdavačke djelatnosti i financijsku potporu Zajednice Talijana Mošćenička Draga/Comunita’ degli Italiani di Draga di Moschiena, u petak 13.03. 2020. u 18,00 sati u zgradi javne namjene B.Rike 5a Mošćenička Draga, predstaviti će se hrvatsko – talijanska zbirka poezije „Smije se more“ – „Sorride il mare“ autorice Nadije Rubeša.

Stihove je na talijanski jezik preveo književnik, novinar i prevoditelj Giacomo Scotti. Dugogodišnja članica Zajednice Talijana Mošćenička Draga / Comunita’ degli Italiani di Draga di Moschiena, sudionik svakog Međunarodnog festivala poezije „Sipar“ Mošćenička Draga i organizator svih manifestacija posvećenih Viktoru Caru Eminu u Kraju, Nadija prozom i stihovima živi kulturu općine Mošćenička Draga. Moderator – predsjednik Zajednice talijana Mošćenička Draga je Rikardo Staraj.

Samo godinu i nešto dana nakon objavljivanja četvrte zbirke poezije na čakavici svojega Kraja „A srce se nada“, Nadija Rubeša će ovom hrvatsko – talijanskom zbirkom poezije potvrditi svoju multikulturalnost koja je sastavni dio života male – velike općine Mošćenička Draga.
U trenucima smirenja nakon Karnevala, optimizam u ovim opterećenim danima i nagovještavajući proljetno bujanje života, opustiti ćemo se uz par talijanskih „kancona“ koje nas lepršajući u belkantu šetaju ljepotom glazbe i poezije.

Kao „homage“ nakon 8. Marta, a i svim danima koji slijede, autorica će ženama posvetiti stihove koji su sabrani u zbirci „Smije se more“/ „ Sorride il mare“.

Marketing

Moćnom moru podarimo smiješak i snagu da nas i dalje liječi, opušta i razveseljava dokle ga s ljubavlju gledamo, slušamo i uranjamo u njegovo čarobno plavetnilo.

Capture

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top