MarketingMNK Gorovo
Opatija

Slatina u plesu i mirisnim delicijama

kuzmic
izvor: opatija.hr

Etno-gastro manifestacija, uz nastup FA Zora, na Adventskom sajmu

Etno-gastro manifestacija, uz promotivnu podjelu gulaša i njoka koje je pripremio poznati kuhar Kristian Kozmić i nastup FA Zora, održana je jučer na šetnici Slatina.

Mnogi Opatijci i gosti Opatije zastali su bar na tren kako bi uživali u plesu i pjesmi Folklornog ansambla Zora, koji je ove godine proslavio 70. rođendan umjetničkog djelovanja, te kako bi kušali jelo chefa Kozmića.

Etno-gastro manifestacija dio je Adventskog sajma na Slatini. Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ te ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog: izvrsne poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire i kreativna djela vrijednih ruku domaćeg čovjeka.

Na Adventskom sajmu, koji traje do 2. siječnja, predstavljaju se: Udruga “Primorski pijat” s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović “Ivy’s Sweet Lavander” s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka Klemenc d.o.o. Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive. Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili „leprini“ možete saznati u adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić “Veprina 519” s Veprinca, dok jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma nudi Udruga uzgajivača lavande iz Poljana.

Marketing

Predstavlja se i Galerija “Frank” malom prodajnom izložbom Claudia Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violinista.

Manifestacija Adventski sajam na Slatini financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

55555

Zadnje novosti

To Top