Tradicija izrade sladoleda u obitelji Ismaili stara je pet generacija
Toplije temperature natjerale su nas da se upustimo u potragu za najboljim opcijama rashlađivanja. Osim hlada, potražili smo sladoled!
Gelateria Perla nalazi se u Opatiji, na popularnoj šetnici Lungomare. Poslužuju razne slastice među kojima se ističe sladoled domaće proizvodnje. Sladoled se u obitelji Ismaili radi već petu generaciju za redom a izradu možete vidjeti u njihovoj slastičarni na opatijskoj Pančeri.
Pitali smo ih koja je tajna njihovog sladoleda i dobili iskren i jednostavan odgovor: “Nema tajne. Sviježi kvalitetni sastojci, prirodni okusi i arome, vrijeme izrade, maksimalna higijena i to je to!”
Moguće je da je to receptura za dobar sladoled, ali moramo dodati još i to da kuglice sladoleda nisu škrtave, te da su “zamotane ” u osmijeh.
Ugostiteljstvo nije lagan posao ali kako kaže Ismaili kad smo ga upitali kad se odmara: “Kada se odmaram? Sada, dok pričamo ja se odmaram a najsretniji sam kad vidim zadovoljne kupce pa mi umor ne smeta.”
U cijeloj zemlji cijene sirovina namirnica i usluga divljaju pa smo došli do najvažnijeg pitanja, koja je cijena kuglice sladoleda?

Redakcija portala Rivijera News. Regionalni news portal za društvena zbivanja.
Svakodnevno objavljujemo vedre priče s područja Opatijske rivijere.
