MarketingMariner keramika
Kastav

Školovanje i osposobljavanje za zvanje „Pčelar” u Kastvu

PČELARI

Udruga pčelara “Kastav” u suradnji s UPU PGŽ, gradom Kastvom i Učilištem “Apis” iz Velike Gorice organiziraju školu i osposobljavanje za zvanje „Pčelar”

Održavanje škole predviđeno je da će početi krajem veljače, odnosno početkom ožujka 2021. godine. Nastava i praktični dio održat će se uz puno poštivanje epidemioloških uvjeta vezanih uz sprječavanje širenja COVID-19 bolesti. Pozivaju se zainteresirani polaznici (ili njihove pčelarske udruge) za iskaz interesa odnosno upise. Isti se mogu poslati na ove adrese:

Udruga pčelara “Kastav”: daliborresch@gmail.com;
UPU PGŽ: mirko.almasi@gmail.com

Edukacijom i osposobljavanjem za zvanje „Pčelar“ polaznicima su ponuđena osnovna znanja i vještina za formiranje pčelinjaka, proizvodnju i obrada pčelinjih proizvoda, poznavanje medonosnog bilja u konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji, upoznavanje pčelinjih bolesti, njihovo prepoznavanje u pčelinjim društvima, mjera preventive i suzbijanja bolesti. Predavači su iskusni pčelari, kod kojih polaznici pohađaju i praktičnu obuku, gdje će ih poučiti kada i kako obaviti selidbu pčela i koje radove na pčelinjaku treba obaviti u koje doba godine. Upisnina za školovanje iznosi 2.500,00 kn.

MarketingMariner keramika

Program obuhvaća:

Biologiju, anatomiju i fiziologiju pčela,
Medonosno, peludno i ljekovito-medonosno bilje kod nas,
Osnove ekološke proizvodnje u pčelarstvu,
Tehnologiju pčelarenja,
Bolesti pčela, lijekove i liječenje,
Osnove ekonomike i marketinga u pčelarstvu.
Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH. Polaznicima koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti. Uvjerenje koji polaznici dobivaju po završetku osposobljavanja usklađeno je s uvjetima stručnog osposobljavanja koje za stavljanje meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište Europske Unije pred poljoprivredne proizvođače postavlja europska administracija. Stečeno zvanje može se upisati u radnu knjižicu, a znanje je poželjno primijeniti u praksi.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top