MarketingMNK Gorovo
Turizam

SKÅL kongres iduće godine održat će se u Opatiji

TZ KVARNER

Regija Kvarner će od 15. do 21. listopada 2020. godine biti domaćinom svjetskog kongresa udruženja profesionalaca u turizmu te će ugostiti neke od najvažnijih i najutjecajnijih turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta koji diktiraju trendove turističkih kretanja. To je međunarodna skupština Skal Internationala upravo potvrdila na svjetskom kongresu odrzanom u Miamiju. Važnost tog kongresa je iznimno velika za naš turizam budući da se očekuje da bi kongresu na Kvarneru moglo prisustvovati i do 1.000 sudionika među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora. SKÅL International je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 15.000 članova okupljenih u preko 500 klubova širom svijeta.

Naime, nakon prošlogodišnjeg proglašenja regije Kvarner za domaćina svjetskog SKÅL kongresa u 2020. godini, na ovogodišnjem 80. po redu svjetskom SKÅL kongresu, delegacija s Kvarnera službeno je najavila i prezentirala program 81. svjetskog SKÅL kongresa koji će se u listopadu sljedeće godine održati u Rijeci i Opatiji pod nazivom “SKÅL kongres u Europskoj prijestolnici kulture”.

Na pripremi kongresa za 2020. godinu zajednički rade predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice grada Opatije, a podršku kongresu dali su i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo vanjskih poslova, Primorsko-goranska županija, gradovi Rijeka i Opatija, kao i mnogi drugi partneri.

Projekt očuvanja pomorske i ribarske baštine ne Kvarneru (EU projekt Mala barka 2) osvojio 3. mjesto na svijetu, na međunarodnom SKÅL natječaju za održivi turizam

Turistička zajednica Kvarnera kao jedan od partnera na EU projektu Mala barka 2 kandidirala je cjelokupni projekt na natječaj za priznanje SKÅL International Sustainable Tourism Award 2019 te u kategoriji “Community and Government”za održivi turizam osvojila fantastično 3.mjesto. U prigodi dodjele sudionici kongresa mogli su naučiti kako se plete i krpa ribarska mreža na tradicionalni način te saznati zanimljivosti o pomorskoj baštini na Kvarneru što je izazvalo veliki interes.

Ovogodišnji susret u Miamiju bio je iprilika za partnersko povezivanje SKÅL Kluba Kvarner sa SKÅL Club-om Northern New Jersey iz SAD-a. Cilj je jačanje suradnje dvaju klubova pod motom SKAL udruženja, koji potiče na razvijanje poslovnih odnosa, pokretanje projekata od općeg i turističkog interesau prijateljskom okruženju.

MarketingMNK Gorovo

Kvarner dobitnik još jednog prestižnog priznanja za doprinos razvoju međunarodnih odnosa u turizmu

Na službenom primanju predsjednice svjetskog udruženja Skal-a Lavonne Wittman, predsjednici Skal kluba Kvarner dr.sc. Ireni Peršić Živadinov je uručeno još jedno prestižno priznanje za doprinos razvoju međunarodnih odnosa u turizmu, te njegovanje odnosa i povezivanje članica svjetskog skal udruženja. Osim što je to veliko priznanje Kvarneru, to je i poticaj za daljnje aktivno članstvo Kvarnera u udruženju.

“Prije svega, još jednom čestitam i želim zahvaliti cijeloj delegaciji i timu na odličnoj i intezivnoj suradnji u protekle tri godine, koliko smo se pripremali za ovaj trenutak – službena potvrda domaćinstva kongresa u 2020. godini! Kongres SKÅL–a veliki je organizacijski izazov, jer najteže je biti dobar domaćin kolegama koji znaju sve tajne turističkog zanata a zbog prirode svojeg posla i načina života poznaju ponudu u cijelom svijetu. Ono što je od neizmjerne vrijednosti za turizam je da se nakon svakog Skal kongresa događao porast turističkog prometa na lokacijama koje su bile domaćinom kongresa. Nemjerljiv je imidž i prepoznatljivost koje na turističkom tržištu daje Skal kongres pa se tako još uvijek govori o uspješnosti kongresa 2005.g., koji je održan u Hrvatskoj”, izjavila je između ostalog Peršić Živadinov.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top