MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća nisu usvojeni prijedlozi kreditnog zaduženja ni prodaje zgrade bivšeg dječjeg vrtića u Opatiji
Na jučerašnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća većinom glasova gradskih vijećnika predstavničke većine SDP, HSU, AM, UK i IDS odbijen je prijedlog Gradonačelnika o kreditnom zaduženju za 10 milijuna kuna kod komercijalne banke na deset godina po kamatnoj stopi od 1,8 posto.
Odbijen je i prijedlog prodaje zgrade starog vrtića, gradske nekretnine u središtu Opatije, procijenjena vrijednost koje je 12,5 milijuna kuna, što predstavnička većina smatra premalim iznosom.
Gradsko vijeće je prihvatilo prijedlog predsjednika Gradskog vijeća dr.sc Roberta Kurelića da se pokrenu nove izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Ičići. Taj se plan mijenjao 2013., a potom 2016. godine. Kao razlog za nove izmjene predsjednik GV-a Kurelić je naveo nezadovoljstvo MO Ičići. Gradonačelnik je ustvrdio kako je postojeći UPU Ičići u potpunosti u skladu s pravilima struke i restriktivan je u smislu zaštite prostora.
Usvojen je i Prijedlog programa potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Opatijaca,predlagatelj kojeg je gradski vijećnik Akcije mladih Igor Puž. Tim su prijedlogom definirani uvjeti koje moraju zadovoljiti građani Opatije do 45 godina starosti, koji u Opatiji žive barem 18 godina, kako bi mogli graditi i nadograđivati svoje nekretnine uz subvenciju komunalnog doprinosa od strane Grada.
Prijedlog pravilnika o uvjetima i mjerilima za raspodjelu sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova prihvaćen je jednoglasno.
Izvor:www.opatija.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top