MarketingMNK Gorovo
Lovran

Simonič: Dujmićev ishitreni istup ne pomaže nikome

New Project (11)

Na našem portalu objavili smo vijest da je Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na svojoj Facebook stranici najavio kako će 07.04.2020. poslati Stožeru civilne zaštite RH zahtjev da se spoje lokalni Stožeri civilne zaštite Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage te bi se time omogućilo kretanje stanovništva na području tih jedinica lokalne samouprave bez potrebe posjedovanja propusnica.

U nastavku donosimo priopćenje Bojana Simonič, općinskog načelnika Općine Lovran koji je povodom ove objave te objave na portalu Fiuman.hr i na facebook stranici gradonačelnika Opatije g. Ive Dujmića objavio svoje viđenje vezano za najavljeno ukidanje propusnica između tzv. liburnijskih jedinica lokalne samouprave:

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – g. Davor Božinović je na konferenciji za novinare održanoj dana 6. travnja 2020. godine spomenuo mogućnost povezivanja poslova civilne zaštite više jedinica lokalne samouprave, pozivajući se na čl. 18. Zakona o sustavu civilne zaštite. Tim člankom predviđeno je da se pod određenim uvjetima, pored ostalog može donijeti odluka o zajedničkoj organizaciji poslova civilne zaštite za više međusobno povezanih jedinica lokalne samouprave. Tu odluku donosi predstavničko tijelo (općinsko odnosno gradsko vijeće).

Na temelju odluke predstavničkog tijela sklapa se sporazum koji se tada dostavlja ministarstvu. Također, g. Božinović je tek najavio uputu kojom će ići prema stožerima vezano za primjenu ovog članka.

Ukoliko po provedenoj proceduri i dostavljenoj dokumentaciji Nacionalni stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske ocijeni da je potrebno ukinuti propusnice između određenih jedinica lokalne samouprave – tek tada bi bilo uputno o tome izvijestiti javnost.

MarketingMNK Gorovo

Nadam se da će se stanje s epidemijom u cijeloj zemlji što prije staviti pod kontrolu te da ćemo sa svim mjerama moći uskoro početi popuštati. Ne ulazeći u vjerojatnu dobronamjernost objava g. Dujmića – i želje da se njima olakša život stanovnicima ovog područja – ishitreni medijski istupi s necjelovitim informacijama, te njihovo daljnje prenošenje ipak nisu nešto što nam olakšava posao u ovim trenucima.

Bojan Simonič, općinski načelnik Općine Lovran

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top