Marketing
Kultura

Simfonijski orkestar HRT nastupa na Valentinovo

simfonijski orkestar hrt
foto: glazba.hrt.hr

Glazbeni dani HRT-a 2019. u Opatiji – Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije

U četvrtak, 14. veljače u 20:00 sati u Centru Gervais, Grad Opatija i Hrvatska radiotelevizija (HRT) priredit će manifestaciju “Glazbeni dani HRT-a 2019. koja će se odvijati od 14. do 16. veljače 2019. Biti će to trodnevna svečanost glazbe i TV spektakla.  Time se nakon mnogo godina “Dora” vraća odakle je i krenula, u “Staru damu”. Izravnim prijenosima iz Opatije na ekrane HTV-a i u eter Hrvatskog radija vraća se vrhunski glazbeni, zabavni i show program.

“Glazbeni dani HRT-a 2019.” u Opatiji će tijekom ta tri dana predstaviti sve najbolje iz  glazbene i scenske produkcije Hrvatske radiotelevizije, predvođene Simfonijskim i Jazz orkestrima HRT-a s gostima, vrhunskim pjevačkim imenima, te “povratnicom” Dorom, izborom za hrvatsku predstavnicu i pjesmu za Pjesmu Eurovizije 2019.

Tako će na samo Valentinovo, u četvrtak 14. veljače u 20 sati u  opatijskoj koncertnoj dvorani Centra Gervais, Glazbene dane HRT-a otvoriti svečani koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Roberta Farkasa, laureata Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata koje nosi ime Lovre pl. Matačića, slavnog Opatijca koji je rođen točno na Dan zaljubljenih prije 120 godina. Stoga će HRT-ovi simfoničari prigodno izvesti i Smetaninu Vltavu, jedan od zaštitnih znakova repertoara Lovre plemenitog Matačića.

A kako su u miru, ljepoti i glamuru Opatije uživali mnogi slavni gosti, među kojima i skladatelji poput Lehara, Mascagnija, Puccinija… u njihovim neodoljivim arijama Simfonijskom orkestru HRT-a pridružit će se i prvakinja Opere HNK u Rijeci, sopranistica međunarodnog ugleda Kristina Kolar. No bit će tu i ulomak iz uvertire operete ‘Šišmiš’ Johana Straussa mlađeg, te ‘Ples bakantica’ iz opere ‘Amfitrion’ Borisa Papandopula (barda koji je velik dio života proveo upravo u Opatiji), ulomci iz ‘Romea i Julije’ Sergeja Prokofjeva… A tu večer za pamćenje Simfonijskog orkestra HRT-a i njegovih briljantnih solista, koji će izvesti kolaž najpoznatijih tema klasične glazbe u Seletkovićevoj obradi za soliste i Simfonijski orkestar – tog ponosa HRT-a i petog najstarijeg radijskog orkestra u Europi koji ove godine slavi 90 godina djelovanja – zaokružit će i pojava Ozrena Grabarića, glumca koji je odnio pobjedu u prvoj sezoni HRT-ove emisije Maestro.

MarketingMNK Gorovo

Kroz program prve večeri vodit će nas zaštitni znak Hrvatskog radija-Radio Rijeke, omiljeni voditelj Robert Ferlin.

Ulaznice za “Doru” su odavno rasprodane, zato ne propustite kupiti ulaznice za ovaj zanimljivi koncert po cijeni od 60,00 kuna na vrijeme.
Možete ih  kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr

 

55555

Zadnje novosti

To Top